Nylig innhold av P-I Knutsen

  1. P-I Knutsen

    Haand Ølfestival 2016

    Satser på begge sesjoner lørdag
  2. P-I Knutsen

    Skikkelig Berliner Weisse

    Sour Suzy fra Lervig er vel innenfor?
  3. P-I Knutsen

    svart indiaøl

    For å få minst mulig smak av den svarte/mørke malten, men likevel bevare fargen.
  4. P-I Knutsen

    Noen som legger vin?

    Hva bruker man som base? Druejuice?
  5. P-I Knutsen

    Sliter med humle-aroma-mengden

    Siden du vanner ut til dobbel sluttvolum ville jeg ha sjekket om det kan påvirke humlearomaen. Prøv å sette en batch uten å vanne ut, for å se om du synes dette gir noen forskjell. Jeg synes det iallefall kan være en mulig årsak.
  6. P-I Knutsen

    Sliter med humle-aroma-mengden

    Tror deler av årsaken kan være å finne i den andre tråden din: https://forum.norbrygg.no/threads/ekstrakt-skal-brygge-stort-pa-relativt-liten-gryte-13-liter-american-blonde.32814/#post-343333
  7. P-I Knutsen

    Ekstrakt, skal brygge stort på relativt liten gryte (13 liter)- American blonde

    De fleste bryggeprogram hjelper deg her, fra BeerSmith til Beercalc :) Bare å legge inn boil og final volume...
  8. P-I Knutsen

    Sliter med humle-aroma-mengden

    Hvilket humleskjema har du brukt for bryggene du nevner her da? Maltekstrakt skjuler etter min erfaring humlen mer enn all-grain, som gir en renere/enklere maltprofil forutsatt at du ikke slenger på med masse krystall og spesialmalt. I tillegg kan vannjustering hjelpe noe på å få frem humlen...
  9. P-I Knutsen

    Sommer IPA med Bringebær???

    Det har jo blitt veldig populært i det siste å tilsette smak til IPA utover humle, men da gjerne komplimenterende smaker til de vi kjenner fra humle. For eksempel pasjonsfrukt, ananas, sitrus, mango eller for den saks skyld granbarskudd. Bringebær (eller bringebærligendende smaker) kan jeg ikke...
  10. P-I Knutsen

    BeerCalc opgradering

    Den nye tok litt tid å bli vant til ny, men synes nå den er mye bedre å bruke enn den gamle. Ingen begrensninger på hvor mye malt og humle man kan legge til! Også enklere å bruke på mobil :)
  11. P-I Knutsen

    Ekstrakt og utgjæring- hvor mye sukker bruker du?

    Jeg har ikke merket det med så lite sukker, tror generelt sett humle- og maltkraftige øl kan tåle mer tilsatt sukker. Rett og slett ved at den kraftige smaken maskerer alkoholen mer. Det er bare å prøve seg frem, du kan jo dele opp i flere gjærkar og tilsette ulike mengder sukkerlake (fesk 10...
  12. P-I Knutsen

    Ekstrakt og utgjæring- hvor mye sukker bruker du?

    Ja - på en måte, men det smaker jo alkohol siden det gjæres 100% ut.
  13. P-I Knutsen

    Ekstrakt og utgjæring- hvor mye sukker bruker du?

    Riktig oksygenering og riktig mengde med frisk gjær gjør mye forskjell på utgjæringen. Jeg har likevel brukt rundt 5-10% sukker på mine ekstraktbrygg avhengig av hvor tørr finish jeg er ute etter. Jeg har på det mest ekstreme forsøkt 25% (da med en kombinasjon av vanlig sukker og dememera) -...
  14. P-I Knutsen

    Bryggertabber

    Lagde flere brygg igår, og klarte å rote til med gjæra :( Pitchet først 1318 London Ale III i Orange Wit'en - der det skulle ha vært WLP 400 Belgian Wit. Når jeg etterhvert oppdaget blunderen endte jeg med å bare tilsette WLP400 i tillegg, håper at den tar over. Kinn Vestkyst klonen måtte...
  15. P-I Knutsen

    Svarthyll i øl ?

    Hylleblomst i øl er diskutert tidligere, se blant annet her: http://forum.norbrygg.no/threads/hylleblomst-i-ol.10497/
Tilbake
Topp