Nylig innhold av palve

  1. palve

    Ønskes Kjøpt 19L corneliusfat + Sodastream/AGA regulator

    Jeg skal selge 19l Cornyen min, med regulator (ikke Soda, usikker på type) og 2kg CO2-flaske. Ser du holder til i Haugesund, og jeg er usikker på om det er OK å sende slikt i posten..? :) Jeg bor på Lillestrøm. Gi evnt bud.
  2. palve

    Trykkfall i CO2 tanken ved lavere temp

    Men hva betyr det i praksis? Sannsynligvis ingenting, fordi ølet - ved en gitt temperatur, ikke tar opp mer CO2 enn det trykket man setter på? (denne formuleringen hørtes lite akademisk ut ;) )
  3. palve

    Trykkfall i CO2 tanken ved lavere temp

    Ja, helt normalt. Jo lavere gasstemperatur, jo lavere trykk :)
  4. palve

    Lite skum i APA

    Du må melde deg inn da :)
  5. palve

    Hvilke serveringstemperatur har du på din kegerator?

    Jeg har 4 grader. Mest for å få lavere skumdannelse, og fordi det føles ok da glasset ikke tømmes så voldsomt raskt her i gården. Det er min preferanse.
  6. palve

    Tapping av vørter etter koking, kran eller hevert?

    10cm kake på toppen i gjæringskaret har jeg aldri opplevd... Hvordan kan det skje? Jeg har derimot testet endel på å tappe så klar vørter som mulig fra kokekjelen til gjæringsdunken, og sammenlignet dette med om jeg har "gitt fa.." og tenkt "Mest Mulig!". Selv om jeg har fått med trub og drit...
  7. palve

    Lite skum i APA

    Det finnes en artikkel om dette på forumet her: https://forum.norbrygg.no/threads/artikkel-skumdannelse-og-skumfasthet-i-ol.3511/
  8. palve

    BB Automatic 60

    Spørsmål til dere som har kjøpt BB60: Jeg har brygget i 3 år på BB30 og ønsker en ny, automatic. Bør jeg gå for en 60? Mitt eget argument er latskap: JEg får brygget mer øl på samme tiden (!). Men er det noen praktiske argumenter for eller mot å brygge på 60 vs 30? En ting jeg lurer på, er...
  9. palve

    Det bare skummer når jeg prøver og fylle med beergun

    En god måte å redusere skum på er å redusere diameteren på slangen fra fatet. Selv bruker jeg 2meter 3mm (innvendig) slange mellom fat og tapp. Det bremser hastigheten og trykket på det ølet som til slutt skal ut - og reduserer skumdannelsen. Som nevnt flere ganger over har temperatur også mye...
  10. palve

    Lite skum i APA

    Hvordan vasket du flaskene?
  11. palve

    Karbonere fat

    Kan man bli lurt av prosesseringen her? Ved flasking og sukker-karbonering, får faktisk gjæren jobbe av seg i lengre tid, enn om man tapper til fat og karbonerer med CO2. Jeg har ikke noe annet enn teori å tilføre her, men når jeg har brukt Cornyfat har jeg passet på å gjære ekstra godt ut på...
  12. palve

    Usmak/såpesmak i en Saison

    Jeg har opplevd det samme, både på Saison og på enkelte APA´er. De har alle sammen blitt bedre etter lagring på flaske noen uker senere Dette gjelder ikke bare "såpesmak", men også andre "smaker" jeg ikke er i stand til å beskrive. All øl jeg brygger må liksom prøvesmakes etter 12-14 dager på...
  13. palve

    Trenger ny pumpe

    Hei Per Inge Min BB30 er rett over to år gammel, kjøpt på Bryggeland, med pumpen som nevnes her. Den stoppet nettopp, og ved demontering ser jeg at det har kommet fukt inn i selve viklingene, og det er korrosjon på kretskortet. Kan denne byttes? mvh Pål
  14. palve

    Bruk av sirkulasjonspumpe

    De lærde strides om viktigheten av å ha så klar vørter som mulig etter mesking og kok. Selv har jeg begynt å bruke sirkulering også under kjøling (og sparer sikker 30 minutter på dette), selv om dette virvler opp mye "skrot", som dermed også blir med over i gjæringsdunken. Jeg får klart øl...
  15. palve

    Beer Brew Automatic kommer......

    Jeg skal studere den nøye, når den ankommer. Er i utgangspunktet positiv, og har til nå utsatt innkjøp av BB60 i påvente av å få se den nye Auto. Uansett kritikken til de siste versjoner av BB30/60, så synes jeg det er glimrende at noen jobber frem et bryggekonsept som fortsatt er relativt...
Tilbake
Topp