Lite skum i APA

Har brygget en APA som har stått til karbonering i romtempratur i ca 3 uker. Den har utviklet kullsyre med et skikkelig popp i flaska når den trekkes opp, men det lille skummet som kommer forsvinner med en gang. Ølet er med andre ord flatt som en pannekake selvom det har utviklet kullsyre. Selve bryggingen gikk forholdsvis ok med mesketemp på 66 grader. Den har også nådd beregnet FG. Hva kan dette komme av? vil skummet utvikle seg etterhvert når det står kjølig eller bør det stå romtemperert lenger?
 
Ølet er flatt, sier du. Jeg tolker det som at det kjennes flatt ut når du drikker det, at det altså mangler kullsyre. Men du sier at det har kullsyre. Hvis det har tilstrekkelig med kullsyre, men mangler skum, så hjelper det ikke å la det stå, da er det noe i bryggeprosessen du må se på - eller noe med måten du vasker glassene dine på.
 
Har hatt samme problem med en Milk Stout. Tror det ble meska på for høy temp og gjæringsforløpet var veldig rar - fulgte ikke vanlig forløp. Feks ingenting å topphøste

Sent fra min SM-G935F via Tapatalk
 
Tilbake
Topp