Det blir flekkete hvis du får noen dråper med melk på, men jeg dynker bare hele etiketten i melk, også skyller jeg flaska og etiketten under rennende vann etterpå. Gir perfekt resultat.
Melk med lite fett er best.
Vi bygde et skjold rundt gryta. Omtrent som versjon 3, men kantene går over gryta, og den har lokk. Kun en åpning nederst til å tenne og justere gassen. Dette er iallfall en enkel fiks som tar vare på all varmen som stiger opp langs gryta.
Problemet med Cider er at den smaker best med litt restsødme og kullsyre. Men sukkeret i cideren gjærer helt ned sånn at du ikke får noe restsødme, da må du eventuelt stoppe gjæringen.
Hvis man sikter seg godt inn så kan man kanskje beregne det sånn at alkoholen dreper gjæra mens det ennå er...
Sjekker ikke underveis, men hvis jeg synes det er rolig i gjærlåsen åpner jeg lokket sniffer inn og forsikrer meg om at det slår CO2 mot meg. Lar alltid ales gjære i minst 2 uker.
Er lei av kjøkkentermometer som tar kvelden fordi proben havner for lengt ned i gryta.
Noen som har tips til et håndholdt, digitalt termometer som er vanntett, nøyaktig og som tåler en trøkk?
Her koster de en sklikk og ingenting (og gratis frakt): http://www.aliexpress.com/w/wholesale-refractometer.html?isFreeShip=y&SearchText=refractometer&CatId=15370708&shipCountry=us&initiative_id=SB_20131031015658&jump=kwref&isAtmOnline=n&SortType=price_asc
Også er det alltid en fornøyelse å...
Melk funker som bare det for meg. Laserprinter og ekstra lett melk. Hiver alle etikettene oppi en skål med melk. Tar opp en og en og limer på ei romtemperert og tørr flaske. Skyller flaska og etiketten under rennende vann etterpå. Lar etikettene tørke i romtemperatur. Har aldri mistet en etikett.
I tilfelle du ikke er klar over det så har Nøgne Ø publisert oppskriften i denne feiende flotte boka: http://www.bryggselv.no/products/lbrygging-fra-hnd-til-munn
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å tilpasse innholdet, skreddersy din opplevelse og holde deg innlogget dersom du registrerer deg.
Ved å fortsette og bruke dette nettstedet, samtykker du i bruken av informasjonskapsler.