Nylig innhold av Salve Jakob

  1. Salve Jakob

    Forskjell på pilsner og lager

    Mange takk da vet jeg det  ;D
  2. Salve Jakob

    Forskjell på pilsner og lager

    Hva er forskjellen på pilsner og lager øl? Jeg er både pilsner fan og ale fan. Mange mener pilsner smaker revepiss men det er ikke jeg enig i. Mine favoritter blant pilsner er Arendals og Hansa fatøl. (Hansa fat er vel en pilsner type?) Jeg har ikke sett lagerøl i norge siden jeg var en stor...
  3. Salve Jakob

    Viennared og Bavarian Maibock

    Etter at brygge intressen har vert fraværende i et drøyt år er den på vei opp i gjen. På torsdag satte jeg en dunk med Muntons golden ale. Jeg har to tre kilos kanner med Weyermann ekstrakt som har stått to kalde vintre og en varm sommer. (Jeg vet de er for gamle men jeg vil allikevel brygge de)...
  4. Salve Jakob

    Temp regulator

    Jeg fant noe via et annet forum. Vet ikke om det har intresse her. http://www.dealextreme.com/p/usb-powered-thermometer-hygrometer-with-probe-40-150-c-57354
  5. Salve Jakob

    Julebrygg

    Jeg har nesten mistet intreressen for brygging. Jeg har to kanner med Weyermann ekstrakt stående. Bavarian Maibock og Wienna red. Stått i nærmere et år i gjennom en iskald vinter og gjennom en varm sommer. Kvaliteten er nok ikke den beste nå vil jeg tro. Likeledes humla som ligger i frysen. Men...
  6. Salve Jakob

    Nærmer seg no.

    Må du skrive ut en ettikett på hvert ark?
  7. Salve Jakob

    Fine kokekjeler!

    Den kjelen du linker til kan absolutt brukes men jeg er sikker på at den er tynnbunnet så det er best å bruke propangass til koking. Tynnbunnete kjeler passer svært dårlig på el. plate.
  8. Salve Jakob

    Mat og øltyper

    Jeg ser at spørsmålet til Tore B er lagt inn syvende november 2007 så det er jo litt seint å svare nå men jeg gjør det allikevel. Boka <Øl med kniv og gaffel> kan jeg absolutt anbefale. Boka er skrevet av Sigrid Strætkvern og Der finner man mye info om øl til ulike matretter og øl i mat. Fåes...
  9. Salve Jakob

    Tomtebrygg

    Jeg ser ikke bort i fra det Øystein.
  10. Salve Jakob

    Tomtebrygg

    Det er med tomtebrygg som med vin når man bruker sukker. Sukker gjærer helt ut så at Tomtebrygget blir "surt". I vinsammenheng heter det ikke surt. bare tørr. Det vil si at man sjelner mellom søt, halvtørr og tørr vin. En tørr vin vil si at det er lite restsukker i gjen så den kan virke "sur"...
  11. Salve Jakob

    The World's Strongest Beer: Tactical Nuclear Penguin

    Jeg vil bare si at her hjemme er det forbudt å fryse ned øl eller vin for å øke alkohol prosenten. Det blir sidestilt med destilering av sprit.
  12. Salve Jakob

    The World's Strongest Beer: Tactical Nuclear Penguin

    Jeg må si meg enig i at det hadde vert intresangt å smakt dette ølet. Men jeg tror det er en "vassen" smak og sterkt smak av alkohol. Men hva vet jeg?
  13. Salve Jakob

    The World's Strongest Beer: Tactical Nuclear Penguin

    Det er nok sikkert derfor de har fryst det ned ja. Har vært inne på den tanken selv. Men jeg vil si at det er egentlig juks :thumbdown:
  14. Salve Jakob

    The World's Strongest Beer: Tactical Nuclear Penguin

    Man kan også lese om verdens sterkeste øl i nettavisen. http://www.side2.no/matogdrikke/article2767340.ece En ting som jeg synes er litt rart er at ølet ble fryst ned i tre dager ved 20 grader minus.
  15. Salve Jakob

    rengjøring av heverten o.l.

    Ja dette var sannelig en god idé. Men hvofor ikke myke til for eksempel en hevert av gummi? Det er jo ikke noe serlig lurt å ripe opp en hevert innvendig?
Tilbake
Topp