Har en APA i Fermzillaen, 10 psi og 24 grader. Ferdig utgjæret på 3 dager. Skal nå tørrhumle via gjærbeholderen. Hva er best å gjøre etter tørrhumling? Rett til coldcrash noen dager og så tapping?
Og mens jeg har oppmerksomheten: Man tørrhumler ved å fjerne trykket, lukke ventilen, ta ut...
Stemmer det. Har vært episoder der jeg har vært særs misfornøyd med OG, og rett og slett notert ned ØNSKET måling, ikke faktisk måling. Som en slags barnslig protest.
Hvis det er din første lagerøl, ville jeg ikke ha styrt med syremalt. Få kontroll på gjæringen først. Humleskjema ser fint ut (men kan godt bytte ut bitterhumla, som Finn sier, men er ikke avgjørende).God pils har godt med humle.
Det er en ting som ikke har blitt nevnt: Dersom oppskriften følger med settet, kan man også lære noe om oppskrifter og hvordan man bygger opp et øl (Dersom man er interessert i slikt). Og så kan man eventuelt ta utgangspunkt i et ølsett man ble fornøyd med, og bestille ingredienser ut fra...
Det å kose seg med brygging er mangefasettert: Noen liker primært det tekniske - lager eget utstyr etc. og har stor glede av det.m (Egne kjeler, PID og pad, og hva vet jeg). Noen fokuserer på selve ølet, typedefinisjoner og det å utvikle egne oppskrifter. Andre syns det er gøy "å brygge" -...
Jeg kjørte min Saison med WLP566 på 23 grader flatt, helt fra starten. Ble noe av det bedre jeg har brygget. Syns jeg fikk ut mye smak fra gjæren. Vil gjøre det samme igjen.
White IPA er en av mine favorittøl. Kjenner ikke akkurat til gjæren du nevner, men hadde absolutt prøvd. Om det er to batcher: en av hver gjær.
Om bare en: kjør på. Om de andre ikke liker ølet - sett opp en mine som viser at de ikke har peiling på godt øl.
Bruk nok gjær og oksygen/risting.
Noen som har konkrete erfaringer om forskjellen mellom disse i praksis, i en Saison? Ut fra det jeg leser på nettet er wlp565 den mest "ekte" gjæren her, og den som gir den "beste" og mest stilriktige gjærprofilen.
Min lokale butikk har kun inne wlp566, så jeg er litt i stuss.
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å tilpasse innholdet, skreddersy din opplevelse og holde deg innlogget dersom du registrerer deg.
Ved å fortsette og bruke dette nettstedet, samtykker du i bruken av informasjonskapsler.