Nylig innhold av Storstad

 1. Storstad

  Karbonering på corneliusfat.

  Fortsetter tråden med et spørsmål siden jeg er fersk på gjæring under trykk. Jeg har for lite trykk til min Helles Dunkel som står på Fermentasaurusen. 13grader 1bar i sted, jeg trenger i følge tabellen 1,38Bar(20 psi). Jeg cold crasher as we speak, ned til 2 grader. Da trenger jeg 10psi. Hva...
 2. Storstad

  PBW i mitt øl

  Aner ikke, men denne tråden burde vel ligget under vår kjære Bryggetabber? Good luck!
 3. Storstad

  Kan jeg få stille nok et spm om gjærstarter?

  jeg dekanterer så da blir det kjøleskapet nå. Er nok akkurat i fasen der det ikke skjer så mye lenger. Takk for svar!
 4. Storstad

  Kan jeg få stille nok et spm om gjærstarter?

  Takk for svar M. Jeg er litt uerfaren med startere men har jo lest en del opp igjennom. Skal brygge i morgen, så jeg lar den gå til jeg legger meg. Kjøleskap i natt. Weissbier!
 5. Storstad

  Kan jeg få stille nok et spm om gjærstarter?

  Gjæret i snart 48t, og det kommer litt bobler opp langs kanten når røreren går. Siden jeg ikke ser noe bobler når jeg skrur av, regner jeg med at den er ferdig på tross av fint hvitt skum? I går gikk ikke magneten rundt pga mye gjær på bunnen. WLP300, ca 20grader.
 6. Storstad

  Refraktometer? hjelp

  Jeg rører i mesken en gang i blandt under selve meskingen... og under tempøkning ved stegmesk. Rører ikke de siste minuttene før utmesk eller under skyllingen. Jeg skyller kontinuerlig fra en skyllevannstank(HLT), bruker ca 40min på 18l. Får veldig god effektivitet. Har trekjelers oppsett med...
 7. Storstad

  Refraktometer? hjelp

  Du kan få bedre effekt ved å røre i mesken og hvordan du skyller har også en del å si. Etter at jeg startet å skylle på en annen måte en jeg gjorde tidligere har jeg fått en del høyere effektivitet(høyere OG). Pluss det som står over selvfølgelig.
 8. Storstad

  Øl fra butikk/vinmonopol med feil

  Rett og slett enig i alt du skriver der.
 9. Storstad

  Holdbarhet på All-grain kits

  Jeg hadde et sett som lå i godt over seks måneder(husker ikke riktig hvor lenge) og det var i alle fall helt fint. Gjær blir jo litt værre å lagre i det uendelige(men en starter fikser jo stort sett akkurat det).
 10. Storstad

  Øl fra butikk/vinmonopol med feil

  Helt flat Lutefisk-øl fra Atna Bryggeri. Sendte dem en mail om det og de takket for at jeg sa fra. Må jo innrømme at jeg kanskje hadde håpet å få en flaske eller to i kompensasjon :) , men den gang ei.
 11. Storstad

  Wlp029 Hamar-området

  Hei! Jeg skulle hatt en eller helst to pakker med WLP029 til en Kölsch som brygges i kveld, kan hente i Hamarområdet. Bestiller selvfølgelig ny gjær asap om noen kan hjelpe i dag!
 12. Storstad

  HERMS brygging

  Jeg har 12mm HERMS i en modifisert vannkoker og har nok for svak pumpe til å ha bra nok flow. Derfor fyrer jeg induksjonen under meskekjelen og rører mye når jeg skal stegmeske. Målet er jo 1 grad/ min. for å få best mulig skum i ferdig øl(og mesketiden ned). Dette fungerer dog utmerket selv om...
 13. Storstad

  Underkarbonert øl - sette flaskene varmt?

  Jeg setter som regel flaskene mine inni gjæringsskapet på 25gr. I ei uke. Da er det i orden. 16-18gr. i en uke er nok for lite ja, gi det en uke til.
 14. Storstad

  Noe liknende av Norse Porter/sundvolden porter? Forslag?

  Noe dere som kan å lage oppskrifter har lyst til å dinne ut av, jævlig godt øl for å si det pent.
 15. Storstad

  WLP540 utsolgt

  Ordnet.
Topp