Kan noen forklare meg med enkle grep på åssen jeg bruker mitt refraktometer? må venstre side står det Brix %
skala 0-30, på høyre side da jeg ser inn i refraktometer står det SG WORT skala 1.000-1-120 og øverst står det det 20"C..
Har Google det å fått opp en haug med tall og formler,,
Sånn jeg forstår det,, jeg måler da vørter er kjølt ned til ca 20 g celsius, får da for eksempel på skalaen 1045
Og etter gjæring 2 uker senere måler jeg da på nytt og får for eksempel 1015
skal 1045 trekkes fra 1015 og deles på 7.5? (tallet 7,5 er noe jeg har lest ett sted) er det da rette alkohol prosent? i dette tilfelle blir det 30 dele på 7,5 som da blir 4 altså 4%alkohol i ølet..?
Hvordan vet jeg ett refraktometer mitt er riktig kalibrert?
JA er veldig nybegynner
På forhånd takk for svar..
skala 0-30, på høyre side da jeg ser inn i refraktometer står det SG WORT skala 1.000-1-120 og øverst står det det 20"C..
Har Google det å fått opp en haug med tall og formler,,
Sånn jeg forstår det,, jeg måler da vørter er kjølt ned til ca 20 g celsius, får da for eksempel på skalaen 1045
Og etter gjæring 2 uker senere måler jeg da på nytt og får for eksempel 1015
skal 1045 trekkes fra 1015 og deles på 7.5? (tallet 7,5 er noe jeg har lest ett sted) er det da rette alkohol prosent? i dette tilfelle blir det 30 dele på 7,5 som da blir 4 altså 4%alkohol i ølet..?
Hvordan vet jeg ett refraktometer mitt er riktig kalibrert?
JA er veldig nybegynner
På forhånd takk for svar..