Nylig innhold av Swashbuckler

  1. Swashbuckler

    «Automatisk» gjæring + cold crash

    Så greit å høre at dette funker. Kjedelig at jeg ikke er unik… Med tanke på hvor mange artikler, youtubevideoer og annet stæsj jeg har lest på nett er det et under at jeg aldri har sett denne metoden noe sted.
  2. Swashbuckler

    «Automatisk» gjæring + cold crash

    Hei! Hadde akkurat et lyst øyeblikk, og fikk en idé jeg ikke har sett noe sted før. Det er kanskje en grunn til at jeg ikke har sett det før, men here goes… Jeg er mye borte ifm jobb, og jo mer jeg kan automatisere gjæringsprosessen, jo mer effektiv kan jeg være når jeg er hjemme. Jeg har et...
  3. Swashbuckler

    Karbonering av øl med høy abv.

    Lukket overføring til purget fat som var 100% fullt av starsan, så det kan det ikke være.
  4. Swashbuckler

    Karbonering av øl med høy abv.

    Hei! Har en DH7 som jeg brygget for lenge siden som jeg har problemer med å få karbonert. Etter gjæring tappet jeg over på fat og satte på 2 bar i keezeren ved ca 4-5 grader. Lot dette stå noen få dager før jeg testet. Bortimot null CO2... Lot dette da stå mye lenger, med samme resultat. Nå har...
  5. Swashbuckler

    Vannprofil Porsgrunn sentrum?

    Bildet som er lagt ved er hva jeg har lagt inn i BF. Disse verdiene er funnet ett eller annet sted på forumet her for flere år siden. Om de fortsatt stemmer aner jeg ikke, men ølet blir godt. Porsgrunn skal forøvrig ha veldig godt drikkevann.
  6. Swashbuckler

    Tråden for dumme spørsmål.

    Si at jeg bruker 15% av denne miksen min med 75% pale malt. Hva ville vært forslaget deres for de resterende 10%? Mer av en av disse? Noe havreflak? Crystal 150 EBC? Carapils? Laktose for den saks skyld?
  7. Swashbuckler

    Tråden for dumme spørsmål.

    Takk! Så bra. Det var det jeg egentlig trodde og håpte på. Da får jeg bare håpe jeg klarer å blande det godt i posen før fordeling.
  8. Swashbuckler

    Tråden for dumme spørsmål.

    Soo… Klarte kunststykket å bestille 3,2 kg mørkt malt av ymse sorter i samme pose. Kan denne blandingen fungere i en (mange) stout(er)? 47% Roasted Barley 1200 EBC 15% Wheat Crystal 150 EBC 22% Chocolate Malt 1000 EBC 16% Carafa Special III 1400 EBC Eventuelle andre forslag tas også gjerne imot.
  9. Swashbuckler

    Lallemand New England vs. Verdant

    Brygget en måkeklone med denne (New England), og den ble helt suveren. Aprikos er nok smaken jeg også vil fremheve. Hadde ikke fått med meg at den helst skal pitches i høyere mengde enn normalt, så hadde mine sedvanlige to pakker oppi, og det putret og gikk etter ca 40 timer. Står på Lallemands...
  10. Swashbuckler

    Hvor stort hull skal jeg stanse ut?

    Supert. Kjedelig å lage for stort også. Da satser jeg på at jeg får presset den gjennom et 22 mm hull. Takk for hjelpen.
  11. Swashbuckler

    Hvor stort hull skal jeg stanse ut?

    Denne fra bildet skal inn i en rustfri, helt plain kjele med ca 1mm tykt gods.
  12. Swashbuckler

    Hvor stort hull skal jeg stanse ut?

    Hei. Skal sette inn en gjennomføring i kjelen min som krever et hull på 7/8’’. Bør jeg da kjøpe stanse på 22 mm og kanskje file opp litt, eller fungerer det sannsynligvis med 23 mm?
  13. Swashbuckler

    Gjengetyper

    Tenk at et slikt tema kan være så utrolig komplisert og omfattende. Men litt klokere er jeg jo blitt. Tror jeg kjører på med NPT all over. Det blir minst fuss selv om jeg ikke får så enkelt tak i ting her til lands av det. Og på Ali får man jo tak i det aller, aller meste. Takker
  14. Swashbuckler

    Gjengetyper

    Hei. Da var det på tide å pimpe opp den trauste bryggekjelen min litt. Da må det lages hull, og ulike ting med gjenger må handles inn. Jeg har forsøkt å google og alt mulig, men jeg får det ikke helt inn dette med ulike gjengestandarder. NPT er grei, den tror jeg at jeg skjønner. Koniske...
Tilbake
Topp