Nylig innhold av TomS

  1. TomS

    Nytt tappetårn - men det kommer bare skum???

    Har allerede planlagt en tur til Bryggselv til uka... Ser at jeg må ha en mer permanent løsning. Takk for linken. Sent from my iPhone using Tapatalk
  2. TomS

    Nytt tappetårn - men det kommer bare skum???

    Luftet ut litt trykk, og reduserte serveringstrykket til ca 0,5 bar. Ble helt perfekt :-) Sent from my iPhone using Tapatalk
  3. TomS

    Nytt tappetårn - men det kommer bare skum???

    Hmmm. Takk, men noe rart at det følger med for kort slange! Dimensjon på slange? Sent from my iPhone using Tapatalk
  4. TomS

    Nytt tappetårn - men det kommer bare skum???

    Takk. Har karbonert på 4 grader, en uke med ca 1 bar. Dette var perfekt ved bruk av vanlig picnickran. Nå koblet jeg egentlig bare på fatet uten å ha på gasstrykk. Resultat: skum! Vil det hjelpe å tappe ut litt trykk fra fatet over ett par dager - el vil dette resultere i et øl uten kullsyre...
  5. TomS

    Nytt tappetårn - men det kommer bare skum???

    Heisan! Har kjøpt kjøleskap m/tappetårn. Tidligere har jeg kun bukt picnickran og aldri hatt problem med for mye skum... Nå kommer det som nevnt kun skum, uavhengig av hvor fort jeg tapper. Legger ved noen bilder - og håper på litt hjelp:-) Sent from my iPhone using Tapatalk
  6. TomS

    Amerikansk co2 flaske og manometer...

    Heisan. I forbindelse med kjøp av kjøleskap og tappetårn har jeg fått tak i det ovennevnte. Selv bruker jeg Corneliusfat. Finnes det noen mulighet for å få dette til å fungere med mine fat - tenker da på at amerikanske kontra nordiske/europeiske gjenger ikke samsvarer... Takker.
  7. TomS

    Ølkjøler - noen tanker om dette?

    Bare å komme med innspill :-)
  8. TomS

    Ølkjøler - noen tanker om dette?

    Heisan. Tenkte jeg skulle investere i en ølkjøler, og har sett ut ett par løsninger. Ønsker gjerne tilbakemeldinger for å gjøre et så godt valg som mulig :-) Alt.1: http://shop.petit-agentur.no/products/lindr-pygmy-20 Alt.2: http://humleogmalt.no/Tapping?product_id=270 Når det gjelder...
  9. TomS

    Gjæringskar fra Speidel

    Nå plopper det :-) Sent from my iPhone using Tapatalk
  10. TomS

    Gjæringskar fra Speidel

    Hvordan ser man om det finnes aktivitet i ovennevnte kar? Tenker da på den spesielle gjæringslåsen... Sent from my iPhone using Tapatalk
  11. TomS

    Noen spm vedr brygging med Speidel 20; 2015 mod.

    Hvorfor er det enklere å gjøre det før vannet blir for varmt? Testes Speideln i sted, og satte mesketemp på 55 grader. Når tempen kom opp på 55, begynte Speidelen og pipe, og jeg fikk beskjed på displayet at jeg skulle putte i maltet.
  12. TomS

    Noen spm vedr brygging med Speidel 20; 2015 mod.

    Hei. Er nå den "heldige" eier av en klinka-ny Speidel 20L. Kjøpte i samme moment en Kölsch fra Bryggselv. I oppskriften står det at jeg skal meske på følgende måte: Mesking i 15 min. på 55 C, 45 min. på 66 C, 5 min. på 77 C. Hva gjør man? Varmer man vannet opp til 55 grader, for så å legge i...
  13. TomS

    Kjøling til Speidel...

    Etter å ha lest gjennom trådene er jeg like i stuss som jeg var i begynnelsen; tror allikevel jeg prøver meg frem med kjøleren jeg har - og evnt oppgraderer dersom jeg føler at den kjøler for dårlig...
  14. TomS

    Kjøling til Speidel...

    Takk for gode svar. Da bruker jeg kjøleren jeg har fra før til og begynne med...
  15. TomS

    Kjøling til Speidel...

    Ok - jeg tenkte faktisk ikke på at jeg trenger en pumpe til motstrømskjøleren. Synes at spiralen til Speidel er i overkant kostbar - men når man først kjøper en brygger til 15 høvdinger, så blir vel dette som å spytte i havet...
Tilbake
Topp