Nylig innhold av trykkertor

  1. T

    Ventilasjon

    http://www.biltema.no/no/Bygg/VVS/Ventilasjon/Vifter/Rorvifte-o125-mm-2000038114/
  2. T

    Vurderer kjøp av GF - noen spørsmål

    Men når kjører dere whirlpool? Ser for meg at kjøler skal steriliseres i siste del av kok. Er ikke da filteret gått tett innen 5 minutter, og en whirlpool etter kok hjelper ikke mye da, eller?
  3. T

    Vurderer kjøp av GF - noen spørsmål

    Jeg bruker denne åren. https://www.vestbrygg.no/produkt/smautstyr/roreutstyr/meskeare-i-plast/ Jeg kjører full vask av kjøler med sirkuasjon av PBW, så varmt rent vann i sirkuasjon. Så snurrer jeg alt vann ut av kjøleren, kobler en støvsuger på som trekker ut restfukt. Likevel kommer det...
  4. T

    Vurderer kjøp av GF - noen spørsmål

    Jeg pleier å skylle kjøleren ren rett før den skal steriliserer. Har laget en stuss på kjøkkenvasken som vørter-ut-slangen passer på. Kjører da 65-70 varmt vann fra springen gjennom kjøleren. Det vil si, den er da blitt så passe varm inni, at når sterilisering begynner, er det knapt...
  5. T

    5l Bryggeri, og liten blokkleilighet?

    Hmm...... Gjæring trenger ikke lukte. Jeg har et lite hybelkjøleskap på badet vår. Faktisk mindre enn vaskemaskinen. Og inni der står det og gjærer som bare det. Lukter ikke 1 gram gjær på badet vårt med mindre jeg nylig har vært og kikket i skapet og tatt en måling. Så fullt mulig å gjære...
  6. T

    Tilsette CBC i hver enkelt flaske, hvor mye CBC?

    Du har fått med deg at dette ølet har hatt besøk av CBC tidligere, ikke sant? CBC klarte ikke å gjøre noe særlig jobb videre da, så hva får deg til å tro at CBC igjen skal plutselig klarer å gjære ned "det vanskelige sukkeret". Det eneste nye CBC har å forholde seg til denne gang er noen få gram...
  7. T

    Tilsette CBC i hver enkelt flaske, hvor mye CBC?

    Hvordan gjør jeg det? Vurderte å kjøpe en Sodastream, men kanskje jeg da lager en gusher på direkten?? Er ikke interessert i å jekke alle flaksene, helle de i fat og karbonere. Ser for meg det blir superoksidert øl, og ikke har jeg fatanlegg heller. Men tar imot alle tips.
  8. T

    Tilsette CBC i hver enkelt flaske, hvor mye CBC?

    Tanken der er at US-05 kan ha kverket CBC. Og den gang CBC kom i, var det ikke sukkerlake i, kun vanskelige komplekse sukkerarter i vørteren. Så siden det nå er kommet ren og pen sukkerlake i flaskene, håper jeg CBC kan begynne å spise av det sukkeret og så gi meg noe små bobler.
  9. T

    Tilsette CBC i hver enkelt flaske, hvor mye CBC?

    Hæh? Her var det mye sammenblanding av måleenheter. 1gram hva i 10ml gjær(?). Og 0,5mm hva i hver flaske. mm er et lengdemål, tørrgjær måles normalt i gram, og vann ofte i ml. Skal jeg lese det som: 1gram gjær pr 10ml vann, og så ta 0,5ml av den blandingen i hver flaske?
  10. T

    Fra OG 1.135 til 1.072 på 14 dager, hva nå?

    Den siden hadde jeg ikke fått med meg. Fulgte kun oppskriften fra BrewDog, hvor det stod WLP099, store mengder, og det kan ta lang tid. Tilførte selvsagt rikelig med ren oksygen på pitchedagen, men gikk aldri inn med noe etter det.
  11. T

    Tilsette CBC i hver enkelt flaske, hvor mye CBC?

    Ølet kan bli godt det. Nå kan det drikkes som en søtvin, men jeg savner kullsyren. Jeg tror ikke dette ølet plutselig skal begynne å supergjære og lage flaskebomber. Den restsødmen .063 som er igjen, er så komplekse sukkerstrenger at ingen av gjærene klarer å spise dem. Så eneste forskjell i...
  12. T

    Tilsette CBC i hver enkelt flaske, hvor mye CBC?

    Så viser det seg at prosjektet mitt er helt karboneringsdødt. Kort fortalt. Høy OG-øl som aldri gjæret helt ut, fortsatt har en del restsødme, men mest sannsynlig helt død gjær. Tilsatt WLP099, CBC, så til sist US-05. Har gått fra 1.135 til ca FG 1.063. Stakk om og blandet inn sukkerlake...
  13. T

    Ny GF!

    Keep it simple. Ingen grunn til å nerde seg langt ned i apper. Nyt heller maskinen som den er. Den har mer enn nok funksjonalitet, og kan fint brukes appen også.
  14. T

    Øl fra butikk/vinmonopol med feil

    En "rager" er en som viser (negativt) engasjement rundt noe som ikke er helt som det skal være. Michelsen, se for deg at du sitter i denne stolen, og så bytter du ut tastaturet til han gutten med en av de boks-ølene du "raget" over.
  15. T

    FULLT: Kurs i usmaker Onsdag 26/10 18:00 på Vestbrygg (Bergen)

    Jeg vil være med på kurs i Bergen.
Tilbake
Topp