Nylig innhold av uggur

  1. U

    PBW vs Oppvaskmiddel

    Hva med krystallsoda?
  2. U

    Tråden for dumme spørsmål.

    Hadde en mistanke om det,ja,brukte wheat crystal som erstatning for wheat blanc,og fikk lavere utbytte. Da ble jeg litt klokere idag også! Takk for svar.
  3. U

    Tråden for dumme spørsmål.

    Er det forskjell på sukkerinnhold i ulike malttyper?
  4. U

    Skumfasthet flaske vs fat

    Karbonert med sukker både i fat og flaske? Har samme erfaringer,men har en følelse at ølet er litt bedre på fat. Dårlig svar,kanskje andre kan trø til.
  5. U

    Oksygen i headspace i gjæringskaret

    En sigarett slokner også.
  6. U

    Karbonering med sukker på fat, lang tid?

    Jeg lar fatet stå ei uke på badegolvet(kabler).I romtemp kan du la det stå ei uke til. Går an å prøvetappe også.
  7. U

    Skumfasthet

    Flaskene har garantert ikke vært i kontakt med såpe eller Zalo. Men,tilbake til skummet,eller mangel på skum. Blir det feil å hive en neve havregryn i mesken?
  8. U

    Skumfasthet

    Er litt plaga av dårlig skum på noen øltyper,hovedsaklig på flasker. Det er bra futt,men skummet legger seg fort. Fikk et tips om å tilsette litt havregryn i mesken,er det noe i det? Evt.hvor mye,og når?
  9. U

    Hva er din favoritt single hop humle?

    Nelson Sauvin
  10. U

    Gjær, 500g pakke vs porsjonsposer.

    Kjøleskap.
  11. U

    GrowlerWerks uKeg

    Har en på 3,8l,istedenfor starsan brukes et spritbasert middel på sprutflaske,anbefalt av Brewshop.
  12. U

    Gjær, 500g pakke vs porsjonsposer.

    Kjøpte en halvkilo US 05 tidlig i vår og vacuumpakket i 46g porsjoner,passende til 50l batcher. Oppfører seg normalt enda,ihvertfall. Blir jo mye billigere,ca en tredel i forhold til 11,5g pakker,så vi kjører på videre.
  13. U

    Nytt øleskap

    Plugget i skapet etter 4 timer,virker som det skal! Gikk fra 10 til 4 grader på en time.
  14. U

    Nytt øleskap

    Har nettopp kjøpt brukt kjøleskap(stort)! og fraktet det liggende hjem. Lå vel i bilen i ca.2 timer. Hvor lenge skal det stå oppreist før jeg plugger i? Har sjekka litt,og tipsene varierer fra 2 timer til 2 døgn.
  15. U

    Bryggedag 8,5 timer.

    Tja,det går på vv-tank m/maltrør,vinsj i taket,fyrer med gass. Mesk og kok i samme kar. Rengjøring med høytrykk m/varme.Heiser opp hele greia og tapper rett i gjærdunken med kjøleren i.
Tilbake
Topp