Renhold, rengjøring og desinfeksjon

Hansemann skrev:
Hei,

Jeg sliter med å få fjernet lukten av gjæring i gjæringsbøtta. Rett etter tapping av det ferdig gjærede ølet spyler jeg bøtta med varmt vann og gnikker med klut for å få vekk gjærrester osv. Deretter fyller jeg den med klorvann. Den sto så i et døgn før jeg skylte grundig.
Men uansett så forsvinner ikke lukten av gammelt øl. Bør jeg skaffe meg en ny bøtte eller er gjenværende lukt uproblematisk?
Vil tilføre at jeg desinfiserer med Star San før denne tas i bruk.

Bruk Zalo og en oppvaskbørste du kun bruker til vasking av bryggeytstyr. Zalo er ikke såpe, så ingen fare med fettbelegg. Desinfisering venter jeg alltid med til neste gang jeg skal brygge.
 
Ikke lurt å bruke oppvaskbørste på gjæringskar, danner seg fort små riper som bakterier lett kan gjemme seg i. Myke sida på ein svamp er fin. Sjøl gnikker jeg bare bort restene med fingra.
 
olavgn skrev:
Ikke lurt å bruke oppvaskbørste på gjæringskar, danner seg fort små riper som bakterier lett kan gjemme seg i. Myke sida på ein svamp er fin. Sjøl gnikker jeg bare bort restene med fingra.
Godt poeng. Blir myk masasje heretter
8)
 
Gahr skrev:
Jeg er klar over at det ikke er ideelt, men jeg har brukt klorin til desinfeksjon av fat m mange år. De eldste corneliusfatene mine har jeg hatt i ti år, uten at det er noen antydning til rust. Jeg tror det viktigste ved bruk av klor er at man begrenser kontakttiden mad metallet. Jeg bruker aldri mer enn 20 minutter. Som sagt, jeg vet det rent offisiellt er "no-no", men det funker i praksis hvis man er forsiktig... Det største problemet er at man må skylle kloren bort. Da bruker jeg kokende vann.

Ja, jeg skulle rense et Cornelius fat som hadde stått med gjær rester på i flere år. Helte oppi kokende vann og en sterk lut/klor blanding. Da jeg skulle tømme fatet etter noen dager var det allerede delvis tomt siden det hadde etsa ett hull i det :) Skal være litt forsiktig med Klor.
 
Riis'en skrev:
Gahr skrev:
Jeg er klar over at det ikke er ideelt, men jeg har brukt klorin til desinfeksjon av fat m mange år. De eldste corneliusfatene mine har jeg hatt i ti år, uten at det er noen antydning til rust. Jeg tror det viktigste ved bruk av klor er at man begrenser kontakttiden mad metallet. Jeg bruker aldri mer enn 20 minutter. Som sagt, jeg vet det rent offisiellt er "no-no", men det funker i praksis hvis man er forsiktig... Det største problemet er at man må skylle kloren bort. Da bruker jeg kokende vann.

Ja, jeg skulle rense et Cornelius fat som hadde stått med gjær rester på i flere år. Helte oppi kokende vann og en sterk lut/klor blanding. Da jeg skulle tømme fatet etter noen dager var det allerede delvis tomt siden det hadde etsa ett hull i det :) Skal være litt forsiktig med Klor.
Ingen bryggetabbe, men rengjøringstabbe;)

Sent from my HTC Sensation XE with Beats Audio using Tapatalk 2
 
Tilbake
Topp