IPA. Karbonering og sukkermengde

Har brygget noen batcher Ægirs IPA og alltid brukt 6gr. sukker pr. liter, og det har blitt fin karbonering. Denne siste, imidlertid, er så langt litt daff (stått varmt en drøy uke, deretter kaldt nå en snau uke). Noen som har erfaringer med liknende?
 
6 g/l skal være perfekt. Hvilken temp har de stått på? Du kan jo sette den varmt ei uke eller to til for å se om det blir mer futt. Hender seg karboneringa tar litt tid, særlig om tempen er litt lav.
 
Tja, har alltid karbonert med 6gr, men denne gangen ble det litt lite CO2. Prøve å la det stå varmt lenger neste gang.
Jeg pleier å bruke 7g/l på IPA, som står ved ca 21*C i 10-12dager før det flyttes til "lageret" i kjellern (10-15*C). Har gitt utmerkede resultater hittil. 6g/l synes jeg gir litt for lite futt..
 
Karboneringstid kan variere fra øl til øl.

Selv om du har brygget samme, eller lignende før så kan det være at den ikke er knall topp og prima før etter f.eks tre uker.

Men så kommer spørsmålet om hvor lenge du vil utsette en sterkt humledrevet øl for karboneringstempetaturer.
 
Tilbake
Topp