Karbonert på fat for første gang

Knut Roger Kristoffersen

Norbrygg-medlem
Hei.
Jeg har tidligere brukt naturlig karbonering på flaker og bokser med bra resultat.
Nå har jeg tatt hobbyen min et steg videre og skaffet meg 3 stk 19L Cornelius fat og har karbonert
for første gang på fat.
Satte ca 0,7 bar trykk på 3,5˚C i en uke og tappet så på flasker og bokser for å ha litt å ta med og gi bort til
venner og familie, men ølet er helt flatt. Brukte en beergun og purga flasker og bokser med co2.
Hva kan jeg gjøre for å reddet ølet mitt? (Ca 100 flasker/bokser)
Kan jeg fylle det tilbake på fat og karbonere på nytt?
Håper det er noen som kan gi meg litt råd
 
Med tvangskarbonering til flaske/boks, vil karboneringen høyst trolig ikke endre seg over tid.
Skal du redde det, kan du like godt starte nå, men…
Du har nå lært at erfaring tar tid.
Hva enn du nå gjør. Test på 5 flasker. Lær - juster - test igjen. Før logg !!!

Det er enklest med flaske.
Sett dem kaldt, mot 0 ℃, dra av korken og tilsett sukker/lake/drops. Ny kork på

Jeg bokser ikke, så hør på andre med mer erfaring.
Men… jeg er redd du må helle tilbake til fat, eller flaske.
Det vil bli utsatt for oksygen.
Ved å tilsette sukker, vil noe bli spist opp av gjæren.
Jeg ville ha gjort det ca en uke før jeg skulle ha servert for å få kullsyre, men også minimert tiden siden oksidering blir verre over tid.

Dyrebar læring…

Ikke gi opp, men test og lær med mindre batcher :)
 
Å helle tilbake på fat betinger at fatet inneholder kun co2, ikke luft. men du for ikke co2 på boksen uten å gjøre det den veien, eller å helle på flaske med karboneringssukker og korke de.
 
Med tvangskarbonering til flaske/boks, vil karboneringen høyst trolig ikke endre seg over tid.
Skal du redde det, kan du like godt starte nå, men…
Du har nå lært at erfaring tar tid.
Hva enn du nå gjør. Test på 5 flasker. Lær - juster - test igjen. Før logg !!!

Det er enklest med flaske.
Sett dem kaldt, mot 0 ℃, dra av korken og tilsett sukker/lake/drops. Ny kork på

Jeg bokser ikke, så hør på andre med mer erfaring.
Men… jeg er redd du må helle tilbake til fat, eller flaske.
Det vil bli utsatt for oksygen.
Ved å tilsette sukker, vil noe bli spist opp av gjæren.
Jeg ville ha gjort det ca en uke før jeg skulle ha servert for å få kullsyre, men også minimert tiden siden oksidering blir verre over tid.

Dyrebar læring…

Ikke gi opp, men test og lær med mindre batcher :)
Takk for svar og gode råd. Det koster å høste erfaring ja, men det hører jo med
 
Tilbake
Topp