PetterL
Norbrygg-medlem
Man snakker da vel aldri om hobbyutgifter?Hvor mye måtte du ut med?
Man snakker da vel aldri om hobbyutgifter?Hvor mye måtte du ut med?
Såpass mye ja!Man snakker da vel aldri om hobbyutgifter?
Enkel løsning: Bruk stæsjet så lenge at når hun selger det så er verdien nedskrevet til det hun selger det for....Bytt ut golf med ølbrygging
Vis vedlegget 66207
Veldig spennende opplegg. Meget gira på det samme. Perlic og Micro matic lager ferdige blandere på 25/75. Fikk lyst til å handle umiddelbart. Ganske lei av de patronene som dyre og krevende å bruke korrekt, særlig med forskjellige ølstiler og nitrokaffe.Nitrogen på plass, da venter vi bare på gassmikseren. På tide å brygge dry stout!
Vis vedlegget 66305
Har noen patroner å bruke opp på sist batch med dry stout + mye gikk på boks. Neste runde blir med gas mikseren så oppdatering drøyer desverre.Veldig spennende opplegg. Meget gira på det samme. Perlic og Micro matic lager ferdige blandere på 25/75. Fikk lyst til å handle umiddelbart. Ganske lei av de patronene som dyre og krevende å bruke korrekt, særlig med forskjellige ølstiler og nitrokaffe.
Spent på oppdatering fra deg om hvordan dette gikk
Jeg har lurt litt på det der, nå jeg lager nitrokaffe er det ikke noe CO² i kaffen, men allikevel blir det et kremete skum på toppen.du slår ut mesteparten av CO2 metningen og du får en «kremete» stout i glasset
Så det er ikke nitrogen som lager skummet ? Trodde det var de bittesmå nitrogenboblene som laget det tette skummet og siden lufta er full av nitrogen så har ikke nitrogenet det travelt med å forlate skummet.Nitrogenet løser seg ikke opp i ølet, fordelen med blandingsgass er at du kan kjøre relativt høyt serveringstrykk uten å overkarbonere. Ølet trykket igjennom en stout spout med kun 5-6 små hull og mye trykk bak gjør at du slår ut mesteparten av CO2 metningen og du får en «kremete» stout i glasset
Da har jeg forstått det rett.Jo jeg tror også det er små nitrogen bobler i skummet, men det er altså ikke løst særlig i ølet
Svært ofte, med unntak for de varmeste dagene. Men helst cask da, selv om nitro er en grei etterligning.Har tenkte det samme selv, hvor ofte er det egentlig du har lyst på nitroøl over "vanlig" karbonering
Da har jeg gjort første test av en håndpumpe fra EnglandMan kan kjøre øl med vanlig co2 gjennom en Stout Spout, men det krever middels til lav karbonering + høyt serveringstrykk. Det viktigste er å redusere trykket straks serveringen er over for å unngå overkarbonering.
Det er litt styr, men med en 2L - 5L MiniKeg, er det gjennomførbart uten stor risiko.
… og jeg sier ikke det er like bra som ‘the real deal’, men det fungerer…