Usmakskurs Oslo - Akershus 24/9-24 kl. 18.

john petter

Fylkesstyre
Bli en bedre brygger ved å lære å gjenkjenne de vanligste usmakene i hjemmebrygg og hvordan du kan unngå dem. Det neste i rekken av våre populære usmakskurs vil bli avholdt tirsdag 24. september kl. 18.00 i Drammensveien 43.
Alle våre usmakskurs ledes av en sertifisert øldommer. Kursene er gratis og kun for Norbrygg-medlemmer. Merk at dette kurset primært kun er for Oslo-Akershus-medlemmer, men vi åpner for Norbryggmedlemmer fra andre fylkeslag 17. september kl. 00.
Påmelding i Hoopla.

Det er lov å ta med øl, både med og uten usmaker.
Vel møtt!! :)
 
Sist redigert:
God kveld!
Minner om usmakskurset - ledige plasser. Og så er det fint om du tar med deg en øl med «interessante» smaker. Selv tar jeg med en pale ale som smaker, vel, ikke ale. Kanskje du kan si hva det er? På siste usmakskurset hadde vi en god mix av drevne og ferske bryggere - vellykket spør du meg. Så om du har 1 eller 100 batcher under beltet - vi ses!
 
Da er jeg påmedlt - og gleder meg.

Trur jeg har en gammal engelsk bitter som skal være et greit eksempel på en klassisk usmak. Den var aldri god, men nå er den verre:). Og så har jeg en ide som jeg ikke vil røpe ennå:).
 
Hei dere
Fra i morgen (tirsdag 17. sept.) åpnes usmakskurset for alle Norbryggmedlemmer.

Vi tenker å kjøpe noen øl som kan ha usmakene vi tar for oss på kurset (som DMS og diacetyl), men også andre usmaker er interessante! Her trengs innspill. Har dere tips til øl som kan belyse usmaker? Ikke brenn inne med det - kjør debatt!
 
Hei dere
Fra i morgen (tirsdag 17. sept.) åpnes usmakskurset for alle Norbryggmedlemmer.

Vi tenker å kjøpe noen øl som kan ha usmakene vi tar for oss på kurset (som DMS og diacetyl), men også andre usmaker er interessante! Her trengs innspill. Har dere tips til øl som kan belyse usmaker? Ikke brenn inne med det - kjør debatt!
Bra! Jeg kan tenke med Kinns Murar (butikkøl) som en kontrast til et typisk industriøl som Carlsberg, som gjerne fugurerer som det "nøytrale" ølet i usmakkurs. Murar mangler en smak som jeg mener er felles for all industripils, og som jeg er særs ivirg etter å få identifisert. Kandidater er diacetyl eller DMS. Så hvis Murar kunne brukes som "grunnøl" når de to blei dosert, hade det væert interessant. Ville en Murar tilsatt diacetyl eller dms plutselig bli en industripilslignende pils?

Jeg har en pils som er rimelig lik Murar - etter egen smak/mening:) - og kan godt ta med noen flasker av den.
 
Jeg vet ikke om vi kan bytte ut "grunnølet" vi blander usmakene ut i.
Men det kunne vært interessant. :)
Det har tidligere vært diskutert å bytte grunnølet. Både Grans Bare og Heineken ble nevnt som kandidater. Det hadde vært interessant å få en sjekk på om andre øl kan fungere bedre som testøl enn Carlsberg. Men det er kanskje heller en jobb for dommerkomiteen.

Innlegg i tråden 'DMS i tysk pils (?)' https://forum.norbrygg.no/threads/dms-i-tysk-pils.44984/post-622256
 
Bra! Jeg kan tenke med Kinns Murar (butikkøl) som en kontrast til et typisk industriøl som Carlsberg, som gjerne fugurerer som det "nøytrale" ølet i usmakkurs. Murar mangler en smak som jeg mener er felles for all industripils, og som jeg er særs ivirg etter å få identifisert. Kandidater er diacetyl eller DMS. Så hvis Murar kunne brukes som "grunnøl" når de to blei dosert, hade det væert interessant. Ville en Murar tilsatt diacetyl eller dms plutselig bli en industripilslignende pils?

Jeg har en pils som er rimelig lik Murar - etter egen smak/mening:) - og kan godt ta med noen flasker av den.
Vi kjører kurset med grunnoppsettet. Poenget er å identifisere de aktuelle usmakene, og om det i tillegg til vanlig kursopplegg kan understrekes med f.eks. Pilsner Urquell (diacetyl) er det bra.

Det er selvfølgelig ikke slik at det er om å gjøre å være «flink» i å kjenne usmaker, men heller å bli bedre kjent med sine egne (og andres) egenskaper for aroma og smak. Gjennom felles smaking og diskusjon blir man bedre klar over eget persepsjonsnivå («følsomhet» for en aroma/smak). At vi har ulike egenskaper er jo også grunnen til at dømming alltid gjøres av flere dommere.

Ta gjerne med dine øl for smaking/diskusjon.
 
Hei

Dessverre så avlyses usmakskurset p.g.a. få påmeldte deltakere. Vi kommer tilbake med nytt usmakskurs ved en senere anledning.

Mvh Knut
 
Tilbake
Topp