Pastry Stout?

Hadde en liten oppdagelse i dag. Laga en plain porter til en annen anledning. Når jeg skulle skylle, tappa jeg ut ca 20% og kokte ganske hardt på induksjonsplata i ca 45 min. Så helte jeg det sammen med resten av kok de siste 15 min. Utgjorde ganske mye på munnfølelsen, og kan være et godt tips for de som brygger på maskin og ikke oppnår maillardeffekten så fort.
 
Hadde en liten oppdagelse i dag. Laga en plain porter til en annen anledning. Når jeg skulle skylle, tappa jeg ut ca 20% og kokte ganske hardt på induksjonsplata i ca 45 min. Så helte jeg det sammen med resten av kok de siste 15 min. Utgjorde ganske mye på munnfølelsen, og kan være et godt tips for de som brygger på maskin og ikke oppnår maillardeffekten så fort.
Dekoksjon uten ‘de’?
Da blir det kanskje bare Koksjon :)
 
Til dere som har brukt peanøttsmør essens som smakstilsetning, hvor mye brukte dere, sånn i ball parken?
Lorann har bare 3.75ml flasker hos slikkepott.no. Ser Overgjæret brukte 30ml på 21L batch men det blir jo himla mange flasker. (svakere essens?)
ChatGPT foreslo 10-20ml

Tenkte å blande det sammen med bringebær og kanskje litt vanilje.
 
Til dere som har brukt peanøttsmør essens som smakstilsetning, hvor mye brukte dere, sånn i ball parken?
Lorann har bare 3.75ml flasker hos slikkepott.no. Ser Overgjæret brukte 30ml på 21L batch men det blir jo himla mange flasker. (svakere essens?)
ChatGPT foreslo 10-20ml

Tenkte å blande det sammen med bringebær og kanskje litt vanilje.
Jeg brukte ei, muligens to, flasker Lorann på ca 12 l. Husker ikke, har ikke notert det ned. Det ble hvertfall passe mengde peanøtt etter min smak. Tilsetter uansett etter primærgjæringa, så det er vel bare å prøve seg fram
 
Tilbake
Topp