Nye gjærtyper fra Fermentis

w-68 er interessant for meg. En tørrgjær som lager god weissbier er alltid velkommen. Dette er et øl jeg ikke trenger så mye av, men det er fint å kunne brygge det av og til, men med prisen på ferskgjær nå, er det ikke særlig fristende. lallemand har jo en brukbar tørrgjær, men jeg tester gjerne en annen.

De andre der passer ikke inn i mitt bryggeri, men er sikkert en gave for mange andre. Flott å få flere tørrgjær-alternativer.
 
For meg som foretrekker tørrgjær gleder jeg meg til å teste både BW-20 og W-68, kanskje sammenligne med WLP400 og Munich Classic, Jeg var faktisk litt skuffet over WLP300, men det skyldes nok bryggeren...

Nå har de faktisk lansert enda en ny gjær, en lager-gjær - E-30.
1706468850650.png
 
For meg som foretrekker tørrgjær gleder jeg meg til å teste både BW-20 og W-68, kanskje sammenligne med WLP400 og Munich Classic, Jeg var faktisk litt skuffet over WLP300, men det skyldes nok bryggeren...

Nå har de faktisk lansert enda en ny gjær, en lager-gjær - E-30.
Vis vedlegget 66138
I følge en kar fra Fermentis - Grant Lawrence - i en podcast om å bruke karakteren gjæren gir lager, skulle denne stamme fra "et veldig stort og kjent bryggeri i Kina". Det må vel være Tsingtao. Den produserer isoamyl acetat, men ikke mer enn at det gir et lite snev.

Den produserer godt med andre estere, også. Kanskje noe å prøve i en NEIPA?
 
Sist redigert:
Har en Weissbier-batch gående med Fermentis W-68 nå som snart er ferdig med fermentering. Smakte på Hydrometer-prøven i går og syns den var lovende. Har ikke hatt kjølemuligheter så den fikk free-rise fra pitch-temp på 19 C til topp-punkt 24 C og holder den stabilt rundt 23 C ut forløpet. Kunne ikke kjenne noe tydelig fusel el.
 
Har en batch med BW-20 på fat nå. Ølet er godt, men renere i smaksbildet enn jeg kanskje hadde håpet. Ølet er og "urovekkende" klart etter 3 uker på fat. Holder en knapp på T-58 fremfor denne.

Screenshot_20241116_170903_Gallery.jpg
 
Tilbake
Topp