Kinn Pils, Kinn Murar og Haandbryggeriet Haandverkspils fikk toppkarakter i butikkstyrkeklassen.Vet ikke om dette er stuerent her inne, men kan noen med +abonnement si noe om resultatene i denne undersøkelsen?
Vis vedlegget 71947
Hvilken avis er det fra?Vet ikke om dette er stuerent her inne, men kan noen med +abonnement si noe om resultatene i denne undersøkelsen?
TakkKinn Pils, Kinn Murar og Haandbryggeriet Haandverkspils fikk toppkarakter i butikkstyrkeklassen.
Dahls Eksport og Hansa Sterkøl fikk femmer på terningen i polstyrkeklassen.
NettavisenHvilken avis er det fra?
Hvilken avis er det fra?
100% pilsnermalt. Edelhumle til passende bitterhet.Takk
Ser ikke ut som om noen av de ligger i Brewfather.
Ja, det er som utgangspunkt jeg tenker. Jeg lager bare oppskrifter selv. Har sjelden alt som trengs for å følge importerte oppskrifter uansett, i tillegg til brønnvannet uten tilsetninger og justeringer av vann.100% pilsnermalt. Edelhumle til passende bitterhet.
Pils er nesten bare prosess. For en hjemmebrygger er resepten på en pils bare et greit utgangspunkt, og du kan like gjerne finne ei generisk oppskrift på en pils som ligner på det du ønsker å brygge, som å hente inspirasjon fra et konkret øl.
Her er hva Kinn sier om Murar: https://kinn.no/vare-ol/murar/Takk
Ser ikke ut som om noen av de ligger i Brewfather.
Her er hva Kinn sier om Murar: https://kinn.no/vare-ol/murar/
Jeg synes noen prosent lyst münchnermalt (Munich type 1) - som Murar har - gjør seg. Det gir litt mer smak (brødskorpe, kjeks) enn bare pilsnermalt. Jeg bruker gjerne så mye som 10%.
Jeg brygga noen i høst med 34/70 som jeg gjæra på 14-15 grader - og de blei noe av det bedre jeg har fått til.Pils, lys Munich og 34/70, ganske standard hos meg og
Kanskje jeg burde sammenligne en dag
Selvom jeg ofte gjærer litt høyere
Tror at man stresser gjæra litt unødig ved å kjøre gjæring nede på 10-12 grader. Får ganske bra lager jeg og med pitch på rundt 13-14 og så øker jeg til 16 i løpet av uka. Gjæra skal ha det komfortabelt når den arbeider, som ellers må det være nok folk på jobb, og friske folk på jobb. Om de fryser eller svetter så blir det dårlig arbeid.Jeg brygga noen i høst med 34/70 som jeg gjæra på 14-15 grader - og de blei noe av det bedre jeg har fått til.
Tror at man stresser gjæra litt unødig ved å kjøre gjæring nede på 10-12 grader. Får ganske bra lager jeg og med pitch på rundt 13-14 og så øker jeg til 16 i løpet av uka. Gjæra skal ha det komfortabelt når den arbeider, som ellers må det være nok folk på jobb, og friske folk på jobb. Om de fryser eller svetter så blir det dårlig arbeid.
Det som gjerne sies om 34/70, er at den fikser det meste, uansett hva du hiver på den. Jeg trur ikke den plages så mye av de lavere teperaturene, men du skal likevel passe på å øke gjærmengden når du går ned på rundt 10 grader.Tror at man stresser gjæra litt unødig ved å kjøre gjæring nede på 10-12 grader. Får ganske bra lager jeg og med pitch på rundt 13-14 og så øker jeg til 16 i løpet av uka. Gjæra skal ha det komfortabelt når den arbeider, som ellers må det være nok folk på jobb, og friske folk på jobb. Om de fryser eller svetter så blir det dårlig arbeid.
Det var litt av hvert å lese i den testen der, fra de lavest rangerte![]()
(+) Den store pilstesten 2025: Disse butikk- og sterkølene smaker best
Vanlig norsk pils holder jevnt over et høyt nivå, men tre øl får full score i Nettavisens store pils-test 2025.www.nettavisen.no