Synes det opplegget virker veldig greit. Følger du dette har du gode muligheter til å ende opp med godt øl :brygging:
Eneste jeg ser er å få bedre kontroll på mesketemperaturen ved å benytte en kalkulator og legge inn de data man har for å treffe bedre, men 74C vil jo være greit dersom du har samme opplegg som han med samme malt/vann-mengde og ønsker samme mesketemperatur. Dersom malten er veldig kald eller mesketanken er større/mindre/av et annet materiale vil man få avvik på temperaturen. Det kan da være greit å ha noen liter kokende vann samt kaldt vann tilgjengelig for å justere seg inn, men det enkleste er å benytte en kalkulator som følger med i de fleste bryggeri-programmene.
Du vil få høyere utbytte ved å benytte mash-out. Dersom dette er praktisk mulig så gjør det slik beskrevet, ellers kan det gjøres ved 1. skylling. Vi treffer greit i området 76-78 °C ved å tilføre like mye vann tilnærnet 95 °C som ble tappet ut ved 1. avrenning (mesketykkels 2,5 husk å ta hensyn til eventuell justering av mesketemp som jo fører til tynnere mesketykkelse). I tilfellet du refererer til så antar jeg at han benytter 6,4kg malt. Han får da ut ca 8-9L ved 1. avrenning. Dersom man da tilfører 8-10L "nesten kokende" vann ved 1. skylling og rører godt vil temperaturen ende opp mot 78 °C. Neste skyllevann kan da være 78 °C.
Lykke til :ilike: