Har lenge hatt et ønske om å brygge øl selv.
Har brukt helgen til å lese det jeg har kommet over om emnet. Tenkte gjøre det så enkelt som mulig i første omgang uten å svi av så alt for mye penger og så finne ut at dette gidder jeg ikke holde på med
I første omgang vil jeg bruke kjevle til å kvuse maltet, regner med det tar litt tid, men slik mølle koster for mye når dette bare er et forsøk.
Tenkte lage meg et meskekar av en kjølebag og ha kobber rør med hull i, i bunnen.
Til kokekar vil jeg bruke en saft koker, og så lager jeg en vørterkjøler av kobberrør.
Tenker og å ha det ferdig gjæret ølet over på nytt gjærekar og tilsette sukker og så videre på flaske.
Venter på passord på petit agentur så jeg får bestillt det jeg ikke har fra før, som gjæringskar, Oehlsvekt og ingredienser selvfølgelig.
Men sitter på noen spørsmål før jeg vil sette igang.
-Hvor vitig er denne målingen av vørter før gjæring og etter gjæring? Fostår ikke helt hva denne egentlig gjør, og hva verdiene betyr.
-Er sukker enkleste og beste tilsetning før ølet tappes på flasker for å få kullsyre i ølet? Eller er spraymalt (finner ingen info om hva dette er..) bedre?
Har brukt helgen til å lese det jeg har kommet over om emnet. Tenkte gjøre det så enkelt som mulig i første omgang uten å svi av så alt for mye penger og så finne ut at dette gidder jeg ikke holde på med
I første omgang vil jeg bruke kjevle til å kvuse maltet, regner med det tar litt tid, men slik mølle koster for mye når dette bare er et forsøk.
Tenkte lage meg et meskekar av en kjølebag og ha kobber rør med hull i, i bunnen.
Til kokekar vil jeg bruke en saft koker, og så lager jeg en vørterkjøler av kobberrør.
Tenker og å ha det ferdig gjæret ølet over på nytt gjærekar og tilsette sukker og så videre på flaske.
Venter på passord på petit agentur så jeg får bestillt det jeg ikke har fra før, som gjæringskar, Oehlsvekt og ingredienser selvfølgelig.
Men sitter på noen spørsmål før jeg vil sette igang.
-Hvor vitig er denne målingen av vørter før gjæring og etter gjæring? Fostår ikke helt hva denne egentlig gjør, og hva verdiene betyr.
-Er sukker enkleste og beste tilsetning før ølet tappes på flasker for å få kullsyre i ølet? Eller er spraymalt (finner ingen info om hva dette er..) bedre?