1000 liter bryggeri

Tja, ikke særlig. Det er ganske standard i mindre bryggerier. Man pumper over i et separat silkar. Når man har separat silkar er stegmesking enklere; man trenger ikke bry seg om ev. tetting av silbunn, og man slipper gjerne unna med ett enkelt oppvarmet kar. Når man så bruker meskekaret til koking trenger man ikke et separat kokekar og sparer penger og plass.
 
Å ha et separat silkar er vel typisk for tyske oppsett, mens kombinert meske- og silkar, som  er vanligst i hjemmebrygging, er mer typisk for britiske oppsett?
 
Tenkte mer på å ikke kunne meske neste brygg før alt er ut av meske/kokekaret.
Trodde at separat silkar var delvis nettop derfor.
Plass og penger sparer man selvfølgelig.
 
Maarten skrev:
Tenkte mer på å ikke kunne meske neste brygg før alt er ut av meske/kokekaret.
Trodde at separat silkar var delvis nettop derfor.
Plass og penger sparer man selvfølgelig.

Det er selvfølgelig sant, og i bryggerier der man skal ha litt større produksjon og gjerne brygge flere brygg på en dag, er det vanlig med minst tre kar, nettopp for å korte ned på tidsbruken.

Som Gustav sier er kombinert meske- og silkar typisk for britiske bryggerier, Her kjører man svært ofte ettstegs infusjonsmesk og renger ikke oppvarming av meskekaret.
 
Tilbake
Topp