1000 liter bryggeri

Hehe. Her snakker vi helautomatisert tysk kanonkvalitet, med gjæring og kjøling inkludert. Det er ikke veldig billig, men med tanke på kvaliteten er det en meget fin deal. Kunne gjerne brygget på et sånt anlegg...
 
Gahr skrev:
Hehe. Her snakker vi helautomatisert tysk kanonkvalitet, med gjæring og kjøling inkludert. Det er ikke veldig billig, men med tanke på kvaliteten er det en meget fin deal. Kunne gjerne brygget på et sånt anlegg...

Det er nok det ja  ;)

Ser at det er mack ølbryggeri som selger. Er dette nordnorges svar på CB?
 
Det går rykter om ein bryggerimester i tromsø som var på ei messe i tyskland og handla eit mikrobryggeri nermast på impuls, og med "litt" promille. Kan det vere dett?
 
Gahr skrev:
Hehe. Her snakker vi helautomatisert tysk kanonkvalitet, med gjæring og kjøling inkludert. Det er ikke veldig billig, men med tanke på kvaliteten er det en meget fin deal. Kunne gjerne brygget på et sånt anlegg...

Hadde det vært basert på damp og ikke el. hadde jeg vært helt enig!
 
Bjarte H skrev:
Gahr skrev:
Hehe. Her snakker vi helautomatisert tysk kanonkvalitet, med gjæring og kjøling inkludert. Det er ikke veldig billig, men med tanke på kvaliteten er det en meget fin deal. Kunne gjerne brygget på et sånt anlegg...

Hadde det vært basert på damp og ikke el. hadde jeg vært helt enig!

Det er forsåvidt sant!
 
Bjarte H skrev:
Gahr skrev:
Hehe. Her snakker vi helautomatisert tysk kanonkvalitet, med gjæring og kjøling inkludert. Det er ikke veldig billig, men med tanke på kvaliteten er det en meget fin deal. Kunne gjerne brygget på et sånt anlegg...

Hadde det vært basert på damp og ikke el. hadde jeg vært helt enig!

fordi el-elementene svir seg?
 
Martin E skrev:
Bjarte H skrev:
Gahr skrev:
Hehe. Her snakker vi helautomatisert tysk kanonkvalitet, med gjæring og kjøling inkludert. Det er ikke veldig billig, men med tanke på kvaliteten er det en meget fin deal. Kunne gjerne brygget på et sånt anlegg...

Hadde det vært basert på damp og ikke el. hadde jeg vært helt enig!

fordi el-elementene svir seg?

Damp har flere fordeler. At bryggeriet er lettere å renholde er en av dem :)
 
Det kan du få lov til å lese deg til selv og spørre proffbryggere om :) Hvis du er interessert i bryggeridesign så står det en god del om det i Wolfgang Kunze, Brewing & Malting Technology.
 
Ser ut som en veldig bra bok men fant den til salgs bare to steder til 149,00€ eller $259.00 pluss frakt. Ouch!
http://www.vlb-berlin.org/en/publications/specialist-publications/technology-brewing-and-malting
http://www.siebelinstitute.com/products-a-books/brewing-textbooks?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=20&category_id=9

Jeg så på et litt mer overkommelig alternativ: "Brewing Engineering and Plant Operations" av Karl Ockert
http://www.mbaa.com/store/Pages/51935.aspx

Noen som har lest den?

Pris per side blir omtrent det samme for de to bøkene da siden den ene er 1100 sider og den andre bare 198 sider :)

Edit: Når jeg leser litt om den så virker den å være litt lett (pun intended), og fokusere på en det mindre interessante ting enn tittelen tilsier.
Kanskje hele bokserien på 3 bøker gir en del mer. Men da er en oppe i $120 pluss frakt.
 
Veldi rart om Mack kjøpte bryggeriet, hvor ikke da brygge på det, men jeg kjenner ikke til hva de evt. eier i Bodø, bare at de fikk nort en konkurent.
 
Nå har jeg ikke 1MNOK å svi av på slike ting, desverre.


Men er ikke kombinert meske/kokekar veldig slitsomt å ha med å gjøre?
 
Tilbake
Topp