Runeska
Norbrygg-medlem
Øll venner.
Jeg trenger hjelp igjen.
Har ikke skaffet meg program til å konvertere verdier og mengder.
Men vurderer Beersmith.
Har kommet over en oppskrift som jeg vurderer å prøve, (NOEN SOM HAR PRØVD DEN ?)
Trenger å få ned volumet til å passe Speidel 20 liter.
OPPSKRIFTEN:
Generell informasjon
Navn på brygget: 120 Minutter IPA Clone
Øltype: All Grain
OG: 1.197
FG: ca 1.043
Farve (beregnet): 5,8 SRM
Beregnet bitter: 69,2 IBU
Vørtermengde: 48 liter
Sluttvolum: 37,85 gal
Malt & sukker
14515 gram Pilsner (2 Row) 1,6 SRM
454 gram Amber Malt 22,0 SRM
Meskeskjema
15 min 35C Acide Rest
15 min 50C Protein Rest
15 min 57C Gluten Rest
60 min 63C Beta Sacrification
15 min 74C Mashout
Humle
85 gram Warrior 15,5 % alfa koketid 120 min 28,6 IBU
85 gram simcoe 11,10 % alfa koketid 120 min 21,9 IBU
85 gram Amarillo 12 % alfa koketid 120 min 18,7 IBU
56,7 gram Warrior 16,4 % alfa Tørrhumle i 14 dager
56,7 gram Simcoe 12 % alfa Tørrhumle i 14 dager
56,7 gram Amarillo 9,5 % alfa Tørrhumle i 14 dager
Sukker
9979 gram Corn Sugar (Dextrose, druesukker) (0.0 SRM) Sugar 40.00 %
Koketid
Total koketid vørter: 120 min
Gjær
Betegnelsen på gjæren:
1 Pkgs American Ale Wyeast Labe #1056, Starter 2500ml Yeast Ale
1 Pkgs Super High Gravity Ale (White labs#WLP099) Starter 2500ml
Add to secondary
Gjæringstemperatur og -tid
Gjæring/primærgjæring ved 19-21 ºC 4 uke
Gjæring/sekundærgjæring ettet dag 5
Flasking temp 15,5C La flasken stå i 2 uker i romtemp.
Lagring temp 11C, Lagring 28dager
Øvrig informasjon
I en bolle, blandet sammen 85g. Amarillo, 85g. Warrior, 85g. Simcoe.
Lag 40 Dixie kopper med 6,3 gram i hver kopp.
Ha oppi 1 kopp hver 3 minutter for alle 120 minutters koking.
Del Dextrose(Druesukker) inn 28 individuelle 12 cl ziplock poser.
Dag 2 ettre gjæring startet ha i to ganger daglig
(340g om morgenen og 340g om ettermiddag) i 14 dager.
Mot slutten, se hvordan gjæring går før en har oppi.
Hvis gjæring avtar, vurder før du legger mer sukker, som kan gjøre ølet for søtt, hvis gjæren ikke brukt opp alt.
1/2 liter vørter blandes med high gravity yeast å lage en starter.
High gravity yeas has oppi på dag 5 av gjæring.
Oksygen ble innført en gang daglig i 4 dager.
30 sekunder @ 1200 psi med 0,2 mikronSS Stone.
Tørr hopping:
Bland 56,7g Amarillo, 56,7g. Warrior og 56,7g Simcoe i en bolle.
28 ziplock poser fylles med 6 gram humle hver.
1 pose ble tilført hver kveld i tillegg til Dextrose(druesukker).
Til sammen 28 tilføyelser eller 4 uker.
Fermentering var på den kalde siden, ca 66-70 F. Massevis av varme fra gjær.
OF endte på 1.050. La stå noen dager får å gjære ferdig.
Stoppet å legge i sukker på dag 13.
Total druesukker lagt til som 9,7Kg. Re-beregnet OG var 1.200.
Tappet på flasker, ingen tilleggs gjær eller tilsatt sukker.
Slutt % med høy gravitasjon hydrometer var 20,7% alkohol.
Øl har alderen pent og en herlig godbit for en kald natt eller for en øl smaking
Estimated Alcohol by Vol: 20,63 %
Calories: 1,068 cal/pint
:hadet:
Rusk
Jeg trenger hjelp igjen.
Har ikke skaffet meg program til å konvertere verdier og mengder.
Men vurderer Beersmith.
Har kommet over en oppskrift som jeg vurderer å prøve, (NOEN SOM HAR PRØVD DEN ?)
Trenger å få ned volumet til å passe Speidel 20 liter.
OPPSKRIFTEN:
Generell informasjon
Navn på brygget: 120 Minutter IPA Clone
Øltype: All Grain
OG: 1.197
FG: ca 1.043
Farve (beregnet): 5,8 SRM
Beregnet bitter: 69,2 IBU
Vørtermengde: 48 liter
Sluttvolum: 37,85 gal
Malt & sukker
14515 gram Pilsner (2 Row) 1,6 SRM
454 gram Amber Malt 22,0 SRM
Meskeskjema
15 min 35C Acide Rest
15 min 50C Protein Rest
15 min 57C Gluten Rest
60 min 63C Beta Sacrification
15 min 74C Mashout
Humle
85 gram Warrior 15,5 % alfa koketid 120 min 28,6 IBU
85 gram simcoe 11,10 % alfa koketid 120 min 21,9 IBU
85 gram Amarillo 12 % alfa koketid 120 min 18,7 IBU
56,7 gram Warrior 16,4 % alfa Tørrhumle i 14 dager
56,7 gram Simcoe 12 % alfa Tørrhumle i 14 dager
56,7 gram Amarillo 9,5 % alfa Tørrhumle i 14 dager
Sukker
9979 gram Corn Sugar (Dextrose, druesukker) (0.0 SRM) Sugar 40.00 %
Koketid
Total koketid vørter: 120 min
Gjær
Betegnelsen på gjæren:
1 Pkgs American Ale Wyeast Labe #1056, Starter 2500ml Yeast Ale
1 Pkgs Super High Gravity Ale (White labs#WLP099) Starter 2500ml
Add to secondary
Gjæringstemperatur og -tid
Gjæring/primærgjæring ved 19-21 ºC 4 uke
Gjæring/sekundærgjæring ettet dag 5
Flasking temp 15,5C La flasken stå i 2 uker i romtemp.
Lagring temp 11C, Lagring 28dager
Øvrig informasjon
I en bolle, blandet sammen 85g. Amarillo, 85g. Warrior, 85g. Simcoe.
Lag 40 Dixie kopper med 6,3 gram i hver kopp.
Ha oppi 1 kopp hver 3 minutter for alle 120 minutters koking.
Del Dextrose(Druesukker) inn 28 individuelle 12 cl ziplock poser.
Dag 2 ettre gjæring startet ha i to ganger daglig
(340g om morgenen og 340g om ettermiddag) i 14 dager.
Mot slutten, se hvordan gjæring går før en har oppi.
Hvis gjæring avtar, vurder før du legger mer sukker, som kan gjøre ølet for søtt, hvis gjæren ikke brukt opp alt.
1/2 liter vørter blandes med high gravity yeast å lage en starter.
High gravity yeas has oppi på dag 5 av gjæring.
Oksygen ble innført en gang daglig i 4 dager.
30 sekunder @ 1200 psi med 0,2 mikronSS Stone.
Tørr hopping:
Bland 56,7g Amarillo, 56,7g. Warrior og 56,7g Simcoe i en bolle.
28 ziplock poser fylles med 6 gram humle hver.
1 pose ble tilført hver kveld i tillegg til Dextrose(druesukker).
Til sammen 28 tilføyelser eller 4 uker.
Fermentering var på den kalde siden, ca 66-70 F. Massevis av varme fra gjær.
OF endte på 1.050. La stå noen dager får å gjære ferdig.
Stoppet å legge i sukker på dag 13.
Total druesukker lagt til som 9,7Kg. Re-beregnet OG var 1.200.
Tappet på flasker, ingen tilleggs gjær eller tilsatt sukker.
Slutt % med høy gravitasjon hydrometer var 20,7% alkohol.
Øl har alderen pent og en herlig godbit for en kald natt eller for en øl smaking
Estimated Alcohol by Vol: 20,63 %
Calories: 1,068 cal/pint
:hadet:
Rusk