Kan maltextrakten være gammel, har brygget fåt kuldesjokk, eller glemte du å tilføre oksygen før/når du tilsatte gjæren foreksempel. En løsning kunne være å tilsette en ny stærk gjær (starter) av en gjær som kan fermentere ut brygget, som champanje gjær. Vis du vurderer å kaste brygget så kan du jo forsøke å omstikke hele brygget først, få det av den gamle gjær kaka og alt bunnfallet, tilsette mere gjær og glemme hele brygget i et par uker til en måned. er ikke ølet drikkende da bør det nok helles ut. Når man brygger vin fåretar man flere omstikkinger for å klarne vinen og fjerne diværse usmaker, sansynligvis er det tilførsel av oksygen som setter gjæringen i gang igjen. jeg er ingen ekspert, på øl men jeg har oplevd at mye usmak og aroma blir borte med tiden innen vin brygging.
Husk gjæren er våre venner innen brygging, gi dem tid til å fikse problemet.
Husk gjæren er våre venner innen brygging, gi dem tid til å fikse problemet.