Trøndersk Matfestival arrangeres i Trondheim sentrum 29.-31.juli, og vil videreføre fokuset på lokalprodusert øl fra i fjor.
Trøndersk Mesterskap i håndverksbrygging av øl
- Konkurranse for småskalabryggeri (inntil 100.000 liter) i regionen, må allerede inneha eller ha konkrete planer om skjenke-/salgsbevilling av ølet i 2010
Det finnes ingen god oversikt over alle som driver med kommersiell brygging i Trøndelag (og Jämtland), så jeg er enda litt på jakt her.
Dette er de bryggeriene jeg er rimelig sikre på er operative, har også kontaktet noen jeg er mer usikker på, men tar gjerne imot tips hvis noen mer info, det kommer jo alle til gode.
-Bryggeriet Pub, Oppdal (Servering i egne lokaler)
-Inderøy Gårdsbryggeri, Inderøy (Salgsbevilling)
-Klostergården Håndbryggeri, Tautra, Frosta (Servering i egne lokaler)
-Qdulla, Snåsa (Servering i egne lokaler, har også salgsbevilling?)
-Storli Gård, Oppdal (Servering i egne lokaler)
-Trondheim Mikrobryggeri, Trondheim (Servering i egne lokaler)
-Ølve på Egge Bryggeri, Steinkjer (Salgsbevilling)
Smaksverksted
I fjor ble det arrangert to ulike smaksverksted hvor lokalprodusert øl og mat (ost og spekemat) ble satt sammen, i år ønsker vi å utvide til også å innbefatte rene ølsmakeverksted. Vi ser også på muligheten for å servere lokalprodusert øl i serveringstelt under hele festivalen.
Norbrygg - bryggestand
Vi har bestemt oss for å stille en Norbrygg-stand, hvor det brygges et øl hver dag (ihvertfall fredag og lørdag), og publikum kan både få se og spørre om bryggeprosessen. Ser også for meg litt eksempler på (ferske) råvarer, som man kan smake og lukte på.
Her trenger vi både noen til å organisere (sammen med meg, men jeg kommer til å bli noe opptatt med de andre arrangementene), og til å stå å brygge og prate om hjemmebrygging til de som kommer innom.
Ta kontakt med undertegnede om du kan bli med og bidra på noe vis, under hele eller deler av arrangementet.
Åpningstider:
Torsdag 29. juli. Kl 12:00 -19:00
Fredag 30. juli. Kl 11:00 - 18:00
Lørdag 31. juli. Kl 11:00 - 18:00
Vi må nok da starte bryggingen litt i forkant, for å være sikker på å bli ferdig.
Trøndersk Mesterskap i håndverksbrygging av øl
- Konkurranse for småskalabryggeri (inntil 100.000 liter) i regionen, må allerede inneha eller ha konkrete planer om skjenke-/salgsbevilling av ølet i 2010
Det finnes ingen god oversikt over alle som driver med kommersiell brygging i Trøndelag (og Jämtland), så jeg er enda litt på jakt her.
Dette er de bryggeriene jeg er rimelig sikre på er operative, har også kontaktet noen jeg er mer usikker på, men tar gjerne imot tips hvis noen mer info, det kommer jo alle til gode.
-Bryggeriet Pub, Oppdal (Servering i egne lokaler)
-Inderøy Gårdsbryggeri, Inderøy (Salgsbevilling)
-Klostergården Håndbryggeri, Tautra, Frosta (Servering i egne lokaler)
-Qdulla, Snåsa (Servering i egne lokaler, har også salgsbevilling?)
-Storli Gård, Oppdal (Servering i egne lokaler)
-Trondheim Mikrobryggeri, Trondheim (Servering i egne lokaler)
-Ølve på Egge Bryggeri, Steinkjer (Salgsbevilling)
Smaksverksted
I fjor ble det arrangert to ulike smaksverksted hvor lokalprodusert øl og mat (ost og spekemat) ble satt sammen, i år ønsker vi å utvide til også å innbefatte rene ølsmakeverksted. Vi ser også på muligheten for å servere lokalprodusert øl i serveringstelt under hele festivalen.
Norbrygg - bryggestand
Vi har bestemt oss for å stille en Norbrygg-stand, hvor det brygges et øl hver dag (ihvertfall fredag og lørdag), og publikum kan både få se og spørre om bryggeprosessen. Ser også for meg litt eksempler på (ferske) råvarer, som man kan smake og lukte på.
Her trenger vi både noen til å organisere (sammen med meg, men jeg kommer til å bli noe opptatt med de andre arrangementene), og til å stå å brygge og prate om hjemmebrygging til de som kommer innom.
Ta kontakt med undertegnede om du kan bli med og bidra på noe vis, under hele eller deler av arrangementet.
Åpningstider:
Torsdag 29. juli. Kl 12:00 -19:00
Fredag 30. juli. Kl 11:00 - 18:00
Lørdag 31. juli. Kl 11:00 - 18:00
Vi må nok da starte bryggingen litt i forkant, for å være sikker på å bli ferdig.