Stemmer det at man skal bruke antall gram 5.2ph stab i mesken på antall liter vørt til kok?
Blandings forhold er 14 g / 30 l(totalt vol til koking)
Dvs: 15 l til mesk
30 l etter mesking og vasking
skal jeg da bruke 14 g i 15 liter meskevann?
Kanskje noen kan svare på om dette er en grei måte å behandle meskevann på. I mange oppskrifter er det tatt med både gips og andre lurumheter. Kommer man unna men dette?
Eg foretrekker å tilsette salter (etter beregning med EZ-water eller Bru'n water regneark) til ønsket mengde og deretter om nødvendig justere ph med melkesyre etter måling med ph meter.
Kan man tillsette 5,2 i skyllevannet for å trekke ned ph? Jeg bruker 5,2 i mesken, men kjenner litt usmak i de mørkere øllene mine og lurer på om det kan være skyllingen. Eller bør jeg heller vurdere å bruke noe av de saltene som finnes på markede?
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å tilpasse innholdet, skreddersy din opplevelse og holde deg innlogget dersom du registrerer deg.
Ved å fortsette og bruke dette nettstedet, samtykker du i bruken av informasjonskapsler.