7 fjell løvstakken

7 Fjell oppskriftene er gull verd, så jeg håper ikke det er en tendens at de bare lister ingrediensene og ikke oppskriften slik som før. Hverken Løvstakken eller Saison Sombre er helt lette å brygge slik de står på sidene nå. Kanskje de er så nye at @Gahr ikke har rukket å finskrive oppskriften ennå ? :)
 
Lå faktisk ikke merke til at det manglet kvantum på ingrediensene. Mulig det plutselig dukker opp?
 
La inn oppskriften for mitt oppsett
Usikker ang appelsin, sitron og lime siden oppskriften sier 'whole' og ikke 'peel'
Mesketemp er heller ikke oppgitt. Ibu bør også sjekkes med noonan skjema

BeerSmith 2 Recipe Printout - http://www.beersmith.com
Recipe: Løvstakken 42L
Brewer:
Asst Brewer:
Style: Witbier
TYPE: All Grain
Taste: (30,0)

Recipe Specifications
--------------------------
Boil Size: 53,62 l
Post Boil Volume: 47,62 l
Batch Size (fermenter): 42,00 l
Bottling Volume: 39,16 l
Estimated OG: 1,054 SG
Estimated Color: 7,5 EBC
Estimated IBU: 18,7 IBUs
Brewhouse Efficiency: 72,00 %
Est Mash Efficiency: 78,5 %
Boil Time: 90 Minutes

Ingredients:
------------
Amt Name Type # %/IBU
5,83 kg Pilsner (Weyermann) (3,3 EBC) Grain 1 57,9 %
3,18 kg Wheat Malt, Pale (Weyermann) (3,9 EBC) Grain 2 31,6 %
0,53 kg Munich II (Weyermann) (16,7 EBC) Grain 3 5,3 %
0,52 kg Carapils (Briess) (3,0 EBC) Grain 4 5,2 %
30,10 g Horizon [10,40 %] - Boil 60,0 min Hop 5 17,9 IBUs
15,05 g Fuggle [5,00 %] - Boil 5,0 min Hop 6 0,9 IBUs
38,18 g Lemon Peel (Boil 5,0 mins) Spice 7 -
38,18 g Lime Peel (Boil 5,0 mins) Spice 8 -
38,18 g Orange Peel, Bitter (Boil 5,0 mins) Spice 9 -
19,09 g Coriander Seed (Boil 5,0 mins) Spice 10 -


Mash Schedule: My Mash 65C
Total Grain Weight: 10,08 kg
----------------------------
Name Description Step Temperat Step Time
Mash In Add 34,02 l of water at 71,3 C 65,0 C 60 min
Mash Out Heat to 76,0 C over 10 min 76,0 C 5 min

Sparge: Fly sparge with 33,48 l water at 75,6 C

http://beersmithrecipes.com/viewrecipe/933382/7-fjell-lvstakken
 
Sist redigert:
Hva menes med at sitron, lime og appelsin skal være "whole"? Skal de virkelig være hele? Eller delt opp i biter, eller er det bare skallet som skal i?
Jeg syns mengdene som oppgis (1 g/l) for hhv sitron, lime og appelsin høres greie ut for ferskrevet skall. Mistenker at dette med "whole" er en skrivefeil eller noe sånt.
 
Tilbake
Topp