Det er bare å fylle på med humle på 60 min til ønsket IBU.
Dette blir synsing fra min side, men det kan tenkes at de har lenger nedkjølingstid enn vi som hjemmebryggere har, og på den måten trekker ut mer bitterhet fra tilsetningen på 5 minutter da den blir liggende lenger på en høy temperatur enn hva den gjør i et hjemmebryggeri, og at de på den måten oppnår ca. 44 IBU.
7 fjell bruker antakeligvis såpass lang tid på nedkjøling etter kok at de får ut en god del mer bitterhet fra humla enn det vi typisk gjør med små volum og rask nedkjøling.
Nix, kun sen humling på Tjommi
og HansPB er inne på noe når det gjelder forskjellene på kjøling av 20 liter mot kjøling av 2000+ liter. Det gir forskjeller.
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å tilpasse innholdet, skreddersy din opplevelse og holde deg innlogget dersom du registrerer deg.
Ved å fortsette og bruke dette nettstedet, samtykker du i bruken av informasjonskapsler.