Heisann godtfolk.
Har fulgt med dette glimrende forumet noen måneder nå, men regner meg som en novise i "faget". Har fem mer eller mindre vellykkede ekstraktbrygg
(herav fire basert på doble/triple ølsett i 25 liter) på samvittigheten og er nå klar for å ta steget fullt ut til all grain.
Jeg har på vei et 150 kilos monster av et feltkjøkken (M37) som inneholder to gryter på hhv 40 og 60 liter og en massiv bensinprimus,
så evnen til å koke vann/vørter med fornuftige ventetider skulle være i boks.
Jeg har på vei en 47 liters Coleman Extreme kjøleboks jeg etter endel søk på nettet fant på www.fritidsverden.no
Jeg har i råvarebeholdningen:
Malt: 10 kilo pilsnermalt, 10 kilo Munchnermalt og 10 kilo Pale ale malt
Humle:250 gram Saaz blomst og 250 gram Hallertrau pellets
100 gram ølgjær (tørrgjær, Brewferm overgjær )
Irish moss
Jeg trenger noen råd fra dere, garvede bryggere
1) Hva anbefales når kjøleboksen skal moddes. Manifold av rør som man kutter riller i, eller en av disse rustfrie flettede skjermene i bunnen på mesketanken ?
2) Noen som kan anbefale noen oppskrifter (ca 40 liters batcher) basert på råvarebeholdningen min ? Jeg har vel nok malt til 3 stk. 40 liters batcher ?
3) Jeg brygger ikke ved hjemmet mitt. Jeg brygger på hytta, slik at jeg ikke kan følge prosessene fra dag til dag. Vil dette gi meg noen ekstra utfordringer i forhold til å
brygge med ekstrakt. Siden jeg ikke kan følge opp gjæringen, må jeg innrette meg slik at gjæringen ikke "tar av" og flyter over gjæringskarene.
Tenker da på om jeg skal ha mindre vørter i gjæringskarene . Tenker på om jeg bør ha mindre enn 20 liter i 30 liters plastkar.
Ellers, hvis noen har andre gode råd på veien, feel free
Har fulgt med dette glimrende forumet noen måneder nå, men regner meg som en novise i "faget". Har fem mer eller mindre vellykkede ekstraktbrygg
(herav fire basert på doble/triple ølsett i 25 liter) på samvittigheten og er nå klar for å ta steget fullt ut til all grain.
Jeg har på vei et 150 kilos monster av et feltkjøkken (M37) som inneholder to gryter på hhv 40 og 60 liter og en massiv bensinprimus,
så evnen til å koke vann/vørter med fornuftige ventetider skulle være i boks.
Jeg har på vei en 47 liters Coleman Extreme kjøleboks jeg etter endel søk på nettet fant på www.fritidsverden.no
Jeg har i råvarebeholdningen:
Malt: 10 kilo pilsnermalt, 10 kilo Munchnermalt og 10 kilo Pale ale malt
Humle:250 gram Saaz blomst og 250 gram Hallertrau pellets
100 gram ølgjær (tørrgjær, Brewferm overgjær )
Irish moss
Jeg trenger noen råd fra dere, garvede bryggere
1) Hva anbefales når kjøleboksen skal moddes. Manifold av rør som man kutter riller i, eller en av disse rustfrie flettede skjermene i bunnen på mesketanken ?
2) Noen som kan anbefale noen oppskrifter (ca 40 liters batcher) basert på råvarebeholdningen min ? Jeg har vel nok malt til 3 stk. 40 liters batcher ?
3) Jeg brygger ikke ved hjemmet mitt. Jeg brygger på hytta, slik at jeg ikke kan følge prosessene fra dag til dag. Vil dette gi meg noen ekstra utfordringer i forhold til å
brygge med ekstrakt. Siden jeg ikke kan følge opp gjæringen, må jeg innrette meg slik at gjæringen ikke "tar av" og flyter over gjæringskarene.
Tenker da på om jeg skal ha mindre vørter i gjæringskarene . Tenker på om jeg bør ha mindre enn 20 liter i 30 liters plastkar.
Ellers, hvis noen har andre gode råd på veien, feel free