Vifte

Stigar

Norbrygg-medlem
Jeg har brukt mange timer på å lese forumet med tips til vifte som kan brukes i forbindelse med brygging.
Mange av artiklene er over 10 år gamle.

Mitt spørsmål er om noen har noen tips til en vifte som kan brukes til å få ut damp under brygging?
De fleste leverandører jeg snakker med sier de ikke har noen som tåler å ta damp direkte fra koking (100 grader).

Har laget en lampeskjerm med med feste over min Grainfather og en slange som skal til en vifte (kanalvifte) og direkte ut via ventil.

Ellers tenker jeg at viften må være:
Kraftig: minst 250 m3/timen
Stille: Helst under 40 db
Tåle varme: tåle opp til 100 grade damp

Noen som har noen innspill?
 
Jeg bruker en vanlig Flexit vifte med 100mm spirorør. Laget meg en hatt i rustfritt som ligger på toppen av kokekjelen.
Lar røret ligge på skrått oppå tuten på hatten så kald luft blir dratt inn sammen med dampen.
 
Hvis viften er litt unna kjelen, mister dampen fort temperatur, så viften trekker ikke noe som holder 100°. Jeg vil tro at det som kan knekke viften heller er høy fuktighet.

Men, har du vurdert dampkondensator? Det fungerer fint uten bevegelige deler.
 
Tilbake
Topp