Hei.
Jeg har i dag en ca 20-talls brygg bak meg (ikke all-verdens) på mitt 25l oppsett, og har nå fått en medbrygger og vi vil oppgradere til +/- 100l.
Googlet og lest mye, og ser ut til at RIMS virker som beste løsning, og har i den anledning noen spørsmål.
1. Finnes det rimeligere alternativer til kjeler, eller snakker vi fort 2.5k? Vi er til en viss grad "handy" så modifiseringer er mulig.
2. Eneste måten å varme opp 100l på er vel gass? Har regnet frem at selv med en 17kW brenner så snakker vi 37,5 min på å få 100l fra 8-100grader (ikke at jeg skal det, men var bare et regnestykke for å få perspektiv). Finnes det noen måte å temperaturstyre dette på - type PID - eller må man styre gasstilførselen manuelt?
3. Hva er den mest effektive måten å sile ut vørteren på i et "så stort" oppsett?
Om det er noe annet veldig viktig å tenke på som man normalt glemmer så legg gjerne igjen en kommentar på det også
På forhånd takk for hyggelige, konstruktive og behjelpelige svar
Jeg har i dag en ca 20-talls brygg bak meg (ikke all-verdens) på mitt 25l oppsett, og har nå fått en medbrygger og vi vil oppgradere til +/- 100l.
Googlet og lest mye, og ser ut til at RIMS virker som beste løsning, og har i den anledning noen spørsmål.
1. Finnes det rimeligere alternativer til kjeler, eller snakker vi fort 2.5k? Vi er til en viss grad "handy" så modifiseringer er mulig.
2. Eneste måten å varme opp 100l på er vel gass? Har regnet frem at selv med en 17kW brenner så snakker vi 37,5 min på å få 100l fra 8-100grader (ikke at jeg skal det, men var bare et regnestykke for å få perspektiv). Finnes det noen måte å temperaturstyre dette på - type PID - eller må man styre gasstilførselen manuelt?
3. Hva er den mest effektive måten å sile ut vørteren på i et "så stort" oppsett?
Om det er noe annet veldig viktig å tenke på som man normalt glemmer så legg gjerne igjen en kommentar på det også
På forhånd takk for hyggelige, konstruktive og behjelpelige svar