Vannet du har er et supert utgangspunkt for APA og de fleste andre ølstiler, relativt bløtt vann. Du justerer hardhet oppover ved å tilsette mineraler for smak, kalsiumsulfat og kalsiumklorid. Skulle du trenge å justere hardhet ned for en ølstil (lite trolig) er det beste å bruke destillert vann eller RO vann.
Ph justeres ned med en syre f.eks melke/fosforsyre eller surmalt, til å justere opp kan du bruke natron,natriumbikarbonat eller en sterk base som kalsium eller kalium hydroksyd dersom du synes nivået av natrium i ølet blir høyt med mye natron.
Du bør absolutt bruke en kalkulator for å beregne tilsetningene, denne er super
http://www.brewersfriend.com/mash-chemistry-and-brewing-water-calculator/?id=2Y9G71X
Du legger inn maltbasen din og tilsetningene, nøyaktighet pleier å ligge på +- 0.1 til 0.2 når det gjelder pH, som normalt er godt nok. Et godt pH meter er å anbefale, men i starten greier du deg nok med kalkulatoren.
Du kan leke med det eksemplet og se hvordan forskjellige tilsetninger påvirker resultatet.
Når det gjelder tilsetninger for smak er det som i matlaging forøvrig, folk liker forskjellige ting men det er almenne retningslinjer du kan gå utifra som et startpunkt der du ikke har opparbeidet deg egne preferanser.
En lang diskusjon angående mineraltilsetninger i en APA finner du f.eks. her
https://forum.norbrygg.no/threads/kalsiumsulfat-vs-kalsiumklorid-test.28561/
Det er ikke noe fasitsvar på dette, start forsiktig med "normale" tilsetninger utifra aksepterte retningslinjer og ev. finn ut hva du liker best selv ved å eksperimentere, gjerne med ferdig øl i glasset så trenger du ikke å brygge så mye med forskjellige tilsetninger.