1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
 2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
  Fjern notisen

Anders' Homebrew

En tråd i 'Bilder, video og øvrige media' startet av andershf, 10 Jul 2014.

 1. andershf

  andershf
  Expand Collapse
  Registrert bruker

  Etter jeg fant ut at førsteinnlegget i en forumpost kun kan redigeres 30 min etter at tråden er opprettet, bestemte jeg meg for å "forlate" den gamle forumtråden (link) for å heller lage en blogg.

  Bloggen finner du her: anders.hiimfoss.no/homebrew

  Kommentarer og innspill skjer her :)

  Kan nevne at nettsiden (bloggen) er helt fersk og inneholder sikkert litt feil.
   
  eithe liker dette.
 2. Jens Kristian

  Jens Kristian
  Expand Collapse
  Norbrygg-medlem

  Bosted:
  Kvernaland
  Et artig prosjekt som har likhetstrekk med mitt prosjekt. Jeg har kjøpt vanlige kuleventiler og satser på å montere på servomotorer som jeg har kjøpt på e-bay. Jeg har enda ikke funnet helt ut hvordan jeg skal montere dem da jeg ønsker å også kunne operere dem manuelt dersom jeg ikke er helt enig med Arduinoen. Jeg har kjøpt regulerbare pumper. På potmeteret som regulerer disse så har jeg montert step motorer. Det fungerer helt utmerket og har alt vært testet ut på flere brygg. Dette gjør at jeg manuelt kan overstyre Arduinoen for disse. Jeg bruker også avstandssensorer for å overvåke nivå i kjelene. Det har vært noe problem dersom disse blir for fuktige (får vanndråper). Jeg tror de bør monteres utenfor kjelene, og se inn gjennom et hull. Jeg likte flytebryterne du linket til, og har alt bestilt noen av dem. De vil være fine å ha i tillegg dersom avstandssensorene gir feil signal. Jeg er også usikker på hvilket brukergrensesnitt jeg skal bruke mot Arduinoen. Til nå så har jeg montert opp en 2x16 LCD skjerm men en del knapper, og bruker den samt seriegrensesnittet mot PC. Vi får utveksle erfaringer etter hvert.
  mvh Jens
   
 3. andershf

  andershf
  Expand Collapse
  Registrert bruker

  Høres spennende ut!

  Har tenkt tanken på hvordan IPxx avstandssensorer reagerer på damp/fuktighet, og kom tilfeldigvis over denne som jeg kommer til å gå for hvis det blir trøbbel med avstandssensorene. :)

  Jeg har ikke tenkt å regulere hastigheten på pumpene i første omgang, men om det blir aktuelt mener jeg det skal gå fint å bruke f.eks en TIP120 transistor til dette, som kan styres rett fra Arduinoen (disse tåler 5A kontinuerlig).

  Har du en prosjekttråd jeg kan kikke på? Ser forresten at vi er nesten naboer ;) (Kvernelandsveien 96C)
   
 4. JonasB

  JonasB
  Expand Collapse
  Registrert bruker

  Dritkult. Kommer til å følge denne å ta med meg ideer til fremtidig prosjekt. Gleder meg til å følge utviklingen. Stå på!
   
 5. Jens Kristian

  Jens Kristian
  Expand Collapse
  Norbrygg-medlem

  Bosted:
  Kvernaland
  Jeg har dessverre ikke kommet så langt at jeg har laget noen prosjekttråd. Jeg har skrevet litt relatert til prosjektet mitt i diverse tråder, men ingen samlet framstilling. Ja, vi bor ikke langt fra hverandre så kanskje vi kan møtes og utveksle erfaringer.
   
 6. Tom-Andre Schøyen

  Tom-Andre Schøyen
  Expand Collapse
  Norbrygg-medlem

  Bosted:
  Sarpsborg
  Jeg mottok min Arduino Uno + Ethernet-shield i går. Har ikke all-grain-bryggeri oppe å går enda, men tenkte å leke meg litt med Arduino´en. Brukte mye av gårsdagen til å sette meg inn i bruken og programmerings-språket. Endte med at jeg bestilte meg en 20x4 LCD + Joystick shield. Skjønte raskt at dette måtte på plass :) Har dere fått tak i en "basis-kode" som dere har jobbet dere ut i fra eller har dere begynt helt fra bunn ? Leste også et sted at man fort kunne ha behov for Arduino Mega i stedenfor p.g.a antall inn/utganger. Komme ihvertfall til å følge med på alt som blir skrevet om Arduino her på forumet fremover :)
   
 7. andershf

  andershf
  Expand Collapse
  Registrert bruker

  Har dessverre ikke fått gjort noe mer pga. mye jobb offshore. Jeg ser for meg å bruke enkle eksempler på de forskjellige funksjonene jeg trenger og mikse sammen og skrive det som trengs for å få det til å fungere sammen :)

  Får se når jeg får tid om jeg kanskje prøver meg på Microsoft Visual Basic som brukergrensesnitt, dette må isåfall kjøre på en Windows PC.
   
 8. Tom-Andre Schøyen

  Tom-Andre Schøyen
  Expand Collapse
  Norbrygg-medlem

  Bosted:
  Sarpsborg
  Sist jeg programerte var i i Visual Basic for 13-14 år siden. Så det er med den kunnskapen jeg nå har kastet meg på dette :) Ja hvis jeg husker noe av det da hehe. Skjønner jo tankegang og oppbygning så får man bare teste seg frem litt. Kjøpte med ett sånt start-kit, med litt diverse småting så har fått programert litt enkle ting bare for å få selve kodingen under huden. Den gang jeg drev med VB så programerte man jo til slutt bare fortløpene det man skulle ha av funksjoner, så håper jeg kommer dit igjen med Arduino :)
   
 9. andershf

  andershf
  Expand Collapse
  Registrert bruker

  Ja det er gøy når man får koden i fingrene :D Lykke til
   

Del denne siden