Hei og hå!
Har prøvd meg på et surøl for første gang og oppskriften ble Gahrs Oud Bruin fra boken 'Den Norske Ølrevolusjonen'. Oppskriften er som følgende:
22,5 liter
OG: 1068
FG:1012
5kg Pilsnermalt
350g Munchenermalt
400g Crystal
400g Special B
32g East Kent Goldings
1/2 tab. Protafloc
1tab Servomyces
WLP011 i 7 dager.
WLP655 i 4 uker.
Min batch hadde en OG på 1.065 og fikk stå i 5 dager før jeg tappet det over på en vinballong og tilsatt WLP655. Da var FG 1.020. Det har nå stått i 28 dager på 23 grader å ser passe funky ut
Hva gjør jeg videre? Gahr skriver at det skal stå med WLP655 i 4 uker eller til man har oppnådd rett smak. Jeg har ikke turt å smake på det.. Planen er å ta alt på flasker, men jeg finner ikke noe god informasjon om hvordan man karbonerer øl som har wlp655 og hvor lenge det evt tar? Prøver man å unngå å få med seg 'det som ligger på toppen' når man tapper over i et nytt gjæringskar når man skal tilsette priming sukker? Og hvordan kalkulerer man hvor mye sukker man skal bruke?
Håper noen kan hjelpe meg med dette!
Har prøvd meg på et surøl for første gang og oppskriften ble Gahrs Oud Bruin fra boken 'Den Norske Ølrevolusjonen'. Oppskriften er som følgende:
22,5 liter
OG: 1068
FG:1012
5kg Pilsnermalt
350g Munchenermalt
400g Crystal
400g Special B
32g East Kent Goldings
1/2 tab. Protafloc
1tab Servomyces
WLP011 i 7 dager.
WLP655 i 4 uker.
Min batch hadde en OG på 1.065 og fikk stå i 5 dager før jeg tappet det over på en vinballong og tilsatt WLP655. Da var FG 1.020. Det har nå stått i 28 dager på 23 grader å ser passe funky ut
Hva gjør jeg videre? Gahr skriver at det skal stå med WLP655 i 4 uker eller til man har oppnådd rett smak. Jeg har ikke turt å smake på det.. Planen er å ta alt på flasker, men jeg finner ikke noe god informasjon om hvordan man karbonerer øl som har wlp655 og hvor lenge det evt tar? Prøver man å unngå å få med seg 'det som ligger på toppen' når man tapper over i et nytt gjæringskar når man skal tilsette priming sukker? Og hvordan kalkulerer man hvor mye sukker man skal bruke?
Håper noen kan hjelpe meg med dette!