Endelig er første brygg underveis!
Det ble en American Pale Ale fra Vestbrygg.
Bear with me, jeg kommer med noen nybegynnerspørsmål (forsøkte å finne en tråd om dette uten hell).
Jeg skal cut to the chase:
OG = 1.050
FG = 1.012
Den har stått til gjæring i halvannen uke, og planen er å flaske den til helgen. Oppskriften sier 19 grader i to uker.
Jeg leste av på hydrometeret nå, og begynner å tvile på mine egne evner når det kommer til avlesning.
Hydrometeret er fra Stevenson Reeves (kjøpt på Vestbrygg), og jeg ble akutt usikker på verdiene her.
Jeg trodde at OG var finfin på 1.050, og når jeg nå tok ut en prøve leser jeg den til ca 1.018.
Kan noen vennlige sjeler der ute fortelle meg om jeg er helt på jordet her? :jaha:
Er det smart å vente litt til med å flaske ølet? Skal/kan man tilsette noe?
Temperatur under gjæring har vært noe høyere enn anbefalt (ca 19,5 til 21 grader i karet) på grunn av ingen kjølemuligheter og usedvanlig varmt vær i Bergen. For tiden er det temmelig lite aktivitet i gjærlåsen.
Det ble en American Pale Ale fra Vestbrygg.
Bear with me, jeg kommer med noen nybegynnerspørsmål (forsøkte å finne en tråd om dette uten hell).
Jeg skal cut to the chase:
OG = 1.050
FG = 1.012
Den har stått til gjæring i halvannen uke, og planen er å flaske den til helgen. Oppskriften sier 19 grader i to uker.
Jeg leste av på hydrometeret nå, og begynner å tvile på mine egne evner når det kommer til avlesning.
Hydrometeret er fra Stevenson Reeves (kjøpt på Vestbrygg), og jeg ble akutt usikker på verdiene her.
Jeg trodde at OG var finfin på 1.050, og når jeg nå tok ut en prøve leser jeg den til ca 1.018.
Kan noen vennlige sjeler der ute fortelle meg om jeg er helt på jordet her? :jaha:
Er det smart å vente litt til med å flaske ølet? Skal/kan man tilsette noe?
Temperatur under gjæring har vært noe høyere enn anbefalt (ca 19,5 til 21 grader i karet) på grunn av ingen kjølemuligheter og usedvanlig varmt vær i Bergen. For tiden er det temmelig lite aktivitet i gjærlåsen.