Banan-øl

marhorn

Norbrygg-medlem
Hei,

Lagde en Weissbier for en stund siden.
Mesteparten gikk på fat med kunstig karbonering men noe hikk på flaske med karboneringsdrops.

Fatet er nå tomt og det smakte akkurat sånn jeg hadde ventet meg av en Weiss.

Åpnet en av flaskene idag og den smakte en blanding av banan og mer banan.

Vet at jeg gjæret med litt for høy temperatur for WLP300 og at dette kan bety banansmak, men hvorfor er det så stor forskjell på fat og flaske fra samme batchen?

Skal nok gå det i meg men dette er jo to helt forskjellige øl!
Rart...
 
Hveteøl er "ferskvare"  :)
En annen ting er at øl på flaske...les liten beholder... Utvikler seg/modner raskere enn fat.. Les stor beholder....
 
Ok, så bananen ville kommet på fatet også etter hvert?
Er ikke mer enn fire uker siden den gikk på flaske!

Syns det bare var så rart at det var så enorm forskjell på fat og flaske.
 
en av mine første brygg var en hvete øl og den smakte nyyydelig etter bare 2 uker på flaske ..  den gikk godt unna for å si det sann , hadde bare to brygg ferdig modnet,,  aroma hubba bubba :skitbra: en frisk vår duft og et hint av banan,,  hadde ikke trodd det men jeg fikk en paulaner av en kamerat som jeg bare helte i vasken ( gav resten til lite kritisk kamerat) he he det var banan brygg..  greide ikke smaken ..    brygger nok mer men skal ikke lagre den lenge ...  banan skal spises
 
Tilbake
Topp