Banan

Gard

 
Enkelt spørsmål: hvor mye gjærbart sukker kan jeg regne med å få ved å meske banan sammen med malt?
Hva slags tall putter jeg inn i ibrewmaster (sukker: 1.046, pale malt: 1.038)?
 
Takk for svar.
Hva bygger du det på? Ser at karbohydratinnhold i bananer er ca 18 g per hundre gram. Halvparten blir til sukker?
 
Ja, hvis du får konvertert alle stivelsen + sukkeret så vil du da få 1.007
men jeg ville beregnet stor feilmargin
 
10 kg banan og 8 kg hvetemalt påvirker avrenning fra mesk ganske kraftig under skylling...
 
ImageUploadedByTapatalk1424024405.669993.jpg

Tok ikke bilder under prosessen, men slik ser mesken ut etterpå (bananene har gått i oppløsning).
Endte til slutt opp med 34 liter til gjæring (med mye trub).
OG: 1.070 (hadde beregnet 1.092) og effektivitet på under 50 %.
Glemte også å endre på humleskjema og tilsatte en av ladningene for tidlig.

Moral: hvis du skal brygge med mye banan og hvetemalt, husk risskall!

Spent på resultatet.
 
Tilbake
Topp