Her om dagen satte jeg forskjellige tre allgrains IPA
Satte gjæringsdunkene på badet, men stående på krakker, godt oppe fra gulvet. Jeg dro på seminar, med min bedre halvdel hjemme. Når jeg kom hjem var det 26 grader på badet, og det viste seg at samboeren hadde skrubb opp tempen på badet samme kveld jeg satte batchene til gjæring. Når jeg lukter i gjærlåsen så lukter det bare godt øl, men har hørt at det ikke er bra i det hele tatt med for høy gjæringstemperatur. Det plupper fortsatt i gjærlåsene fire dagen senere, og det har ikke vært stormgjæring.
Jeg har brukt gjærtypene Safale US-05 og American west Coast Dry-97
Skal jeg ta sjansen på å flaske om en ukes tid? eller helle i dass? Jeg bør vel kunne smake om brygget smaker ok før jeg flasker det også?
Håper på positivt svar, så jeg slipper å helle ut øl verdt 1000 kroner i råvarer.. :'(
Børge
Satte gjæringsdunkene på badet, men stående på krakker, godt oppe fra gulvet. Jeg dro på seminar, med min bedre halvdel hjemme. Når jeg kom hjem var det 26 grader på badet, og det viste seg at samboeren hadde skrubb opp tempen på badet samme kveld jeg satte batchene til gjæring. Når jeg lukter i gjærlåsen så lukter det bare godt øl, men har hørt at det ikke er bra i det hele tatt med for høy gjæringstemperatur. Det plupper fortsatt i gjærlåsene fire dagen senere, og det har ikke vært stormgjæring.
Jeg har brukt gjærtypene Safale US-05 og American west Coast Dry-97
Skal jeg ta sjansen på å flaske om en ukes tid? eller helle i dass? Jeg bør vel kunne smake om brygget smaker ok før jeg flasker det også?
Håper på positivt svar, så jeg slipper å helle ut øl verdt 1000 kroner i råvarer.. :'(
Børge