Barley Wine

Hei

Har satt min første Barley Wine nå på søndag - som nå står og godgjør seg på Better Bottle.

Det jeg lurer litt på er om det er noen som har noen anbefalinger eller tanker rundt lagring?

Selv hadde jeg tenkt å stikke den om til en annen Better Bottle og la den stå lagret på den til den var klar til å teppes om et års tid. Har også hørt noen som tapper den rett på flasker for å la den modne der.

Noen som har noen erfaringer dere vil dele?

På forhånd takk

//Tor
 
Jeg har ingen erfaring, men jeg har tappet den på flasker,,lagret den kjølig i kjeller,,og tenkte den skal stå 1 års tid før jeg spretter de første til test?
 
Tapp på flasker og modne ølet på flaske. Tappet nettopp en barleywine selv på flaske etter 2 uker til gjæring. Gjæret ned fra 1.113 til 1.018. Har smakt på det et par ganger og ølet er skarpt og rart, så jeg tror det trenger mer modning enn en uke  ;) begynner heldigvis å få litt kullsyre etter en uke på flaske. Tanken er å modne det i kjøleskap på 8 grader.
 
torheie skrev:
Trenger jeg da å prime det når det tappes på flasker - eller er det bare å kjøre på?

//Tor

Barley wine tar vel greit 5 g sukker per liter som vanlig øl. Det brukte jeg.
 
Tilbake
Topp