Jeg søkte på forumet og fant nada på whisky/sprit. Så jeg drister meg med et spørsmål
Jeg har nå en barleywine stående til gjæring (OG 1.107, etter fire dager er den nede på 1.039). Forventet FG er 1.017 (ca. 12%), EBC = 125.
Jeg lurer på å tappe en del av ølen over på en 10 liters glassballong når restsødmen er ganske høy (1.028-1.026) og så blande ølet med sprit (whisky eller bourbon) for å stoppe gjæringen. Dette er det som gjøres med bla. portvin så det er vel fullt mulig med øl også.
Noen som har tips om når dette bør gjøres? - bør jeg la ølet gjære helt ut for så å blande i sukker og sprit, eller er det ok å stoppe gjæren etter halvannen uke med sprit?
Alle konstruktive innspill og tips mottas med takk.
Jeg har nå en barleywine stående til gjæring (OG 1.107, etter fire dager er den nede på 1.039). Forventet FG er 1.017 (ca. 12%), EBC = 125.
Jeg lurer på å tappe en del av ølen over på en 10 liters glassballong når restsødmen er ganske høy (1.028-1.026) og så blande ølet med sprit (whisky eller bourbon) for å stoppe gjæringen. Dette er det som gjøres med bla. portvin så det er vel fullt mulig med øl også.
Noen som har tips om når dette bør gjøres? - bør jeg la ølet gjære helt ut for så å blande i sukker og sprit, eller er det ok å stoppe gjæren etter halvannen uke med sprit?
Alle konstruktive innspill og tips mottas med takk.