1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

Basismalt til Imperial Stout

En tråd i 'Oppskrifter generelt' startet av Rolv Bruun, 18 Aug 2014.

  1. Rolv Bruun

    Rolv Bruun
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Sørreisa
    Jeg er enda fersk i faget og lurer på hvilken basismalt jeg skal bruke til noe i nærheten av "Tsarens hevn". Hvilke forskjeller er det mellom (Chateau) Pale Ale og Cara Gold 120EBC og hvilke forhold om de skal blandes? Ellers har jeg svartmalt og div spesialmalt.
     
  2. Odland

    Odland
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Stavanger
    Cara Gold 120 EBC er en krystallmalt (mao. ikke en basemalt).

    Hadde resultert i et særdeles alkoholfattig øl om du brukte det som basemalt.
     
  3. Rolv Bruun

    Rolv Bruun
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Sørreisa
    Oi, jeg har 25 kilo, hehe. Jaja, man lærer. Hvor stor max prosent regner man som nyttig for Cara Gold. (Da jeg kjøpte den fikk jeg presisert at dette ikke var Carapils.)
     
  4. Kjetil S

    Kjetil S
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Bergen
    Jeg ville ikke brukt så mye som 20% cara i en imperial stout. Ettersom det er et stort øl, bruker du gjerne mest ingredienser som gir god utgjæring om du ikke vil ha en FG oppe på 1030-tallet eller over.
     
    Rolv Bruun liker dette.
  5. Tim

    Tim
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Hallingdal
    Dette bruker jeg i imperial stout, blir veldig bra syns jeg:

    Fermentables
    Maris Otter Pale Malt5EBC 6000g
    Black Malt 1200 EBC1350EBC 250g
    Cara Crystal 120 EBC120EBC 250g
    Kandis (dark)500EBC 500g
    Chocolate (dehusked) Malt900EBC 250g
    Flaked Oats4EBC 250g
     
  6. Rolv Bruun

    Rolv Bruun
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Sørreisa
    Tim, var det til ca 20 liter?
     
  7. Tim

    Tim
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Hallingdal
    Ja 21 liter etter kok, her er hele oppskriften:

    Statistics
    Volume: 21 liters
    Boil Volume: 25 liters
    OG: 1074
    BG: 1062
    FG: 1012
    Alcohol: 8.1 % by vol.
    Colour: 102 EBC (Black)
    Bitterness: 61 IBU
    BU/GU: 0.82
    Fermentables
    Maris Otter Pale Malt5EBC6000g
    Black Malt 1200 EBC1350EBC250g
    Cara Crystal 120 EBC120EBC250g
    Kandis (dark)500EBC500g
    Chocolate (dehusked) Malt900EBC250g
    Flaked Oats4EBC250g
    Mash schedule: 65 c 60 min, 72 c 20 min.

    Hops
    Northern Brewer 10.5%alpha25g60minutes
    First Gold 8.1%alpha25g30minutes
    First Gold 8.1%alpha25g15minutes
    Fermentation
    Yeast: Safale S-04
    Fermented at 18 degrees C for 12 days.
    Fermented at 6 degrees C for 1 days.

    Comments:

    2 pk S-04 rehydrert i 0.5 liter vann
     
    Rolv Bruun liker dette.
  8. Tim

    Tim
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Hallingdal
    Flaked oats er Bjørn lettkokte havregryn :)
    Har brygget denne 3-4 ganger med litt variasjoner, blir veldig god syns jeg.
     
  9. Hans Einar

    Hans Einar
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    En liten digresjon. Jeg synes det fungerer bedre med "tungkokte" store havregryn, i stedet for lettkokte. Blir ikke så "havregrøt" med de.

    Typed with thumbs.
     
  10. Tim

    Tim
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Hallingdal
    Ok takker, det er sant det blir litt grøtete.
     
  11. Rolv Bruun

    Rolv Bruun
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Sørreisa
    Hva er hensikten med havregryn?
     
  12. StoreMy

    StoreMy
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Midttun, Bergen
  13. Tim

    Tim
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Hallingdal
    Det setter litt preg på smaken, fyldigere kanskje. Og gir bedre skum.
     

Del denne siden