Skal igang med mitt #2 Batch, og trenger litt veiledning. Jeg har sett litt på nettet og kommet over en grei oppskrift, som jeg tenkte å prøve.
Er ganske grønn når det gjelder komponering og beregning av IBU, så prøvde beersmith for første gang.
Oppskriften som jeg tenkte å bruke:
3.6 kg Muntons Light liquid malt extract
0.40 kg Crystal malt
15 g 11% alpha acids Target hops (60 min)
10 g of 7.5% alpha acids Challenger hops (15 min)
10 g of 8.5% alpha acidsNorthdown hops (15 min)
1 teskje Irish moss
White Labs WLP002
I følge oppskriften skulle dette gi:
20 L
OG = 1.048 FG = 1.012
IBU = 33
ABV = 4.7%
Når jeg legger det inn i Beersmith ble IBU 19,3 som er total skivebom.
Sånn som jeg tenkte å gjøre det:
trekke crystal malt på 67c i 30min med 3L vann
Tilsetter maltekstrakten og vann slik at det tilsammen blir 11L i gryten.
Lar det koke i 60min, og tilsetter humlen som det står i oppskriften.
Kjøler ned og topper med vann slik at total volum bli 20L
Er det oppskriften som er totalt feil, eller er det jeg som gjør noe radikalt feil i Beersmith?
Er ganske grønn når det gjelder komponering og beregning av IBU, så prøvde beersmith for første gang.
Oppskriften som jeg tenkte å bruke:
3.6 kg Muntons Light liquid malt extract
0.40 kg Crystal malt
15 g 11% alpha acids Target hops (60 min)
10 g of 7.5% alpha acids Challenger hops (15 min)
10 g of 8.5% alpha acidsNorthdown hops (15 min)
1 teskje Irish moss
White Labs WLP002
I følge oppskriften skulle dette gi:
20 L
OG = 1.048 FG = 1.012
IBU = 33
ABV = 4.7%
Når jeg legger det inn i Beersmith ble IBU 19,3 som er total skivebom.
Sånn som jeg tenkte å gjøre det:
trekke crystal malt på 67c i 30min med 3L vann
Tilsetter maltekstrakten og vann slik at det tilsammen blir 11L i gryten.
Lar det koke i 60min, og tilsetter humlen som det står i oppskriften.
Kjøler ned og topper med vann slik at total volum bli 20L
Er det oppskriften som er totalt feil, eller er det jeg som gjør noe radikalt feil i Beersmith?