Batch#3 : Spørsmål angående oksidering

Hei!
Jeg har nå lest mye om oksidering, men her tror jeg det trengs meningen til bryggere med god erfaring:) Derfor skal jeg prøve å forklare hendelsen under vår siste bryggedag. (Dette blir Batch nr 3 for de som lurer på hvor vi ligger på nybegynnerskalaen)

Bryggeri-setup:
Vi brygger i to tanker. En mesketank og en koketank. mesketanken har et dren i bunnen og en sil.

Hendelse:
Varmt vann ble blandet med malt og dannet en vørter på ca 65 grader. Dette stod ca i 10 minutter før vi fant ut
at vi hadde glemt sila i mesketanken! Tanken bestod av totalt 80 liter vørter.

Løsningen:
Vi tømte vørteren raskt over i koketanken, plasserte sila i mesketanken og tømte tilbake vørteren. Her ble det mye plasking av vørter.

Spørsmål:
Det vi nå lurer på er om vi kommer til å få et øl som smaker Cherry. Er dette et kroneksempel på oksidering eller skal det mer til for å ødelegge øl basert på oksidasjon?

Tusen takk for svar:) Alle svar monner.
 
All innblanding av oksygen før gjæringsprosessen er bare bra. Det gir gjærcellene noe å jobbe med.
Det er splashing/innblanding av oksygen etter at gjæringen er ferdig som gjør at ølet blir oksidert.
 
Tilbake
Topp