Hei!
Jeg har nå lest mye om oksidering, men her tror jeg det trengs meningen til bryggere med god erfaring Derfor skal jeg prøve å forklare hendelsen under vår siste bryggedag. (Dette blir Batch nr 3 for de som lurer på hvor vi ligger på nybegynnerskalaen)
Bryggeri-setup:
Vi brygger i to tanker. En mesketank og en koketank. mesketanken har et dren i bunnen og en sil.
Hendelse:
Varmt vann ble blandet med malt og dannet en vørter på ca 65 grader. Dette stod ca i 10 minutter før vi fant ut
at vi hadde glemt sila i mesketanken! Tanken bestod av totalt 80 liter vørter.
Løsningen:
Vi tømte vørteren raskt over i koketanken, plasserte sila i mesketanken og tømte tilbake vørteren. Her ble det mye plasking av vørter.
Spørsmål:
Det vi nå lurer på er om vi kommer til å få et øl som smaker Cherry. Er dette et kroneksempel på oksidering eller skal det mer til for å ødelegge øl basert på oksidasjon?
Tusen takk for svar Alle svar monner.
Jeg har nå lest mye om oksidering, men her tror jeg det trengs meningen til bryggere med god erfaring Derfor skal jeg prøve å forklare hendelsen under vår siste bryggedag. (Dette blir Batch nr 3 for de som lurer på hvor vi ligger på nybegynnerskalaen)
Bryggeri-setup:
Vi brygger i to tanker. En mesketank og en koketank. mesketanken har et dren i bunnen og en sil.
Hendelse:
Varmt vann ble blandet med malt og dannet en vørter på ca 65 grader. Dette stod ca i 10 minutter før vi fant ut
at vi hadde glemt sila i mesketanken! Tanken bestod av totalt 80 liter vørter.
Løsningen:
Vi tømte vørteren raskt over i koketanken, plasserte sila i mesketanken og tømte tilbake vørteren. Her ble det mye plasking av vørter.
Spørsmål:
Det vi nå lurer på er om vi kommer til å få et øl som smaker Cherry. Er dette et kroneksempel på oksidering eller skal det mer til for å ødelegge øl basert på oksidasjon?
Tusen takk for svar Alle svar monner.