N
Noget Undergjæret
Mitt inntrykk er at cold crash anbefales uansett lager/ale dersom du har muligheten, se http://forum.norbrygg.no/threads/har-jeg-gjort-riktig-og-er-dette-normalt-torrhumling.24952/Ser ut som dette forlenger karboneringsprosessen med 1-2 uker iallefall? Mer vanlig på lager øl enn ales. Men dette gir sikkert et bra resultat da.
Hvis jeg bare stikker om uten noe filter, er vel bare å sørge for at det ikke plasker og kontrollere slangen godt så slangen er nedi selve vesken? Eller vil det å stikke om ølet til nytt kar uansett være uheldig?
Jeg har kran på karet, litt over bunnen. Dersom jeg heller sukkerlake rett i ølet og rører forsiktig rundt, vil dette ofte føre til at det blir vanskelig å få tilstrekkelig med sukker i alle flaskene? Har sett noen dårlige erfaringer her på forumet.
De fleste spørsmål og problemstillinger er allerede diskutert og svart på av erfarne bryggere tidligere i forumet, det er bare en kunst å finne det fram
Ellers vil jeg si at det ikke nødvendigvis blir særlig usmak eller feil på ølet i en bryggeprosess selv om du ikke gjør noe optimalt. Å stikke om på en skånsom måte til et annet kar er vel noe de fleste bedriver av og til. Det at gjæren er aktiv og konsumerer oksygenet hjelper også. Det er spesielt problematisk angående oksydasjon å få dette inn i øl hvor det ikke er aktiv gjær. Uten at jeg personlig har erfaring å lene meg på, tenker jeg at du skal være særlig påpasselig angående oksygen med øl du har tenkt å lagre i månedsvis.
Edit: http://forum.norbrygg.no/threads/ha...-dette-normalt-torrhumling.24952/#post-252451
Peke direkte på svar fra autoritet, vanskelig dette å få riktig
Sist redigert: