Bayer / mørk lager uten lav temp på gjæring?

Hei

Har lyst å brygge en bayer eller lignende (mørk lager) men har ikke mulighet for å gjære på lavere temperatur enn 18-19 grader.
Ser at de fleste Bayer-oppskriftene her på forumet har en gjæringstemperatur på 8-10 grader.

Noen som har en god oppskrift på et brygg som jeg vil klare?


Takk :)


HansKr.
 
Sett i andre poster der noen har brygget lager/pils med us05.  Så du kan sikkert gjøre noe lignende med bayer/mørk lager.
 
Er det så enkelt at man tar en "vanlig" bayer-oppskrift og bare bytter ut gjæra med us05 ?? Eller er det andre ting man da må justere for? 


HansKr, nybegynner.
 
Om du ikkje bruker lagergjær og gjærer kaldt, blir det ikkje Bayer. Så greit er det.
MEN! Kva med ein brown ale?

85% palemalt
12% karamellmalt
3% sjokolademalt (has i mot slutten av meskinga, om ein ikkje vil ha brentsmaken av den)

Mesk ved 67°C

Humle til 25 IBU

Gjær med US-05 ved 18°C


Dette vil bli ein nøytral og god Brown Ale, søskenbarnet til Bayeren, om du vil...  :)
 
WLP 029 Kølsh ale gjær? 
Mange som ikke har mulighet for pils/lager temperaturer brygger kølsch som gir noe i nærheten av pils, men blir ikke fullt så "crispy" som pils.

WLP 810 San Fansisco
Dette er en lager gjær som kan brukes opp til 18 grader, brukes til å lage den berømte California Common

WLP 080 Cream ale blend?
Har ikke prøvd denne, men skal gi en crispy lager smak.

Hvis jeg skulle prøvd noe andre enn ovenstående typer, ville jeg satset på en ale gjær som fremhever maltsmak, f.eks WLP 028 Scottish ale
 
MudGun skrev:
Dette vil bli ein nøytral og god Brown Ale, søskenbarnet til Bayeren, om du vil...  :)

For ikke å si tvillingbroren... Å smake brown ale mot bayer blindt kan være avslørende for noen og en hver.
 
Kjøp deg et stort murerspann på Biltema, fyll med vann og sett gjæringsspann oppi. Vil du ha det kaldere enn du da får det, så: legg is/kjøleelement/fryst brusflaske oppi vannet og evt også legg en t-skjort over gjæringskar som toucher ned i vannet.

Nå skal du ha redusert tempen så mye at du kan bruke en alegjær som tåler ned mot 16, 14, 12-grader. Kølschgjær, US05, Nottingham etc..... Ser at noen har konkludert med at Danish Lager gir fin krisp smak på aletemperaturer også.
 
Takk for gode svar.

Blir nok å brygge en Brown Ale snart, og så forsøke å finne på noe lurt til en ekte Bayer senere. Vannkjølt gjæring høres bra ut :)

For nysgjerrighetens skyld, hvordan hadde smaken blitt om man hadde brukt en bayer-oppskrift med US05 (eller tilsvarende) gjær?


HansKr.
 
Tilbake
Topp