BB30 vs. BB60

Panerai

Norbrygg-medlem
Jeg vurderer en av disse. Jeg ønsker pro/cons på begge. Prisforskjellen er ikke så stor (2k). Hadde vært digg å ende opp med 50l, men tar det mye lengere tid med bb60 enn bb30.
På forhånd takk.
 
Hovedsakelig alene. Men mulig at jeg blir fler av og til.

Vi er 5 mann på BB30, noe som sier seg selv at vi strekker strikken litt langt. Har endt opp med å brygge litt for oss selv innimellom nå i tillegg.

BB30 er hvertfall enkel å brygge med alene, kunne ikke sett for meg å gjøre det samme med BB60.

Men nå har jeg ikke brukt BB60 før. Leste på forumet her at det kanskje var litt mer "straight forward" med en BB60. Siden du ikke har mesketønnen å forholde deg til.
 
Jeg ser mange snakker om pumpe og sirkulering.

Hvorfor gjør man det? Er det under skyllingen?
 
Det vil si at du tapper ut og heller tilbake? Eller bare rører? Hvor viktig er det å sirkulere?

Tapper ut og heller tilbake ja, det er viktig å gjøre dette for å få godsakene ut av mesken, samt holde temperaturen stabil på BB30.

På senere stadier i bryggeprossen hjelper det også til med å få en klarere vørter. Rører om det trengs.
 
Tilbake
Topp