Jeg lagde en Berliner Weisse i starten av oktober. Basic oppskrift, nesten ingen koking og illeluktende gjæring som denne gjæren er kjent for. Likevel virker det ikke som denne syrner merkbart. I løpet av 2mnd kan jeg bare merke en svært lett syrlighet.
Kan det være at den trenger mer lacto? Noen som har tips?
Batch size: 21.00L
Ingredients:
------------
Amt Name Type # %/IBU
2.00 kg Pilsner (2 Row) Ger (3.9 EBC) Grain 1 57.1 %
1.50 kg Wheat Malt, Ger (3.9 EBC) Grain 2 42.9 %
5.00 g Hallertauer Mittelfrueh [4.00 %] - Boil Hop 3 1.3 IBUs
30.00 g Hallertauer Mittelfrueh [4.00 %] - Mash Hop 4 3.3 IBUs
1.0 pkg Berliner Weisse Blend (White Labs #WLP63 Yeast 5 -
Protein Rest Add 10.15 l of water at 53.9 C 50.0 C 35 min
Saccharification Decoct 3.26 l of mash and boil it 63.0 C 75 min
Boil 10L 15min.
OG 1.034
FG 1.010
Kan det være at den trenger mer lacto? Noen som har tips?
Batch size: 21.00L
Ingredients:
------------
Amt Name Type # %/IBU
2.00 kg Pilsner (2 Row) Ger (3.9 EBC) Grain 1 57.1 %
1.50 kg Wheat Malt, Ger (3.9 EBC) Grain 2 42.9 %
5.00 g Hallertauer Mittelfrueh [4.00 %] - Boil Hop 3 1.3 IBUs
30.00 g Hallertauer Mittelfrueh [4.00 %] - Mash Hop 4 3.3 IBUs
1.0 pkg Berliner Weisse Blend (White Labs #WLP63 Yeast 5 -
Protein Rest Add 10.15 l of water at 53.9 C 50.0 C 35 min
Saccharification Decoct 3.26 l of mash and boil it 63.0 C 75 min
Boil 10L 15min.
OG 1.034
FG 1.010