Betty Brown

Stig Andre

Norbrygg-medlem
Fikk denne oppskriften på Betty Brown av Mike Murphy.

Får det ikke til å stemme med OG og farge (1040 og 30EBC). For meg virker det som det mangler ca 200kg malt for å få denne til å gå opp. Noen som ser noen åpenbare feil? Er f.eks 7kg (0,6%) Amber malt passe eller bør det være mer?




Betty Brown Ale , Recipe 6500L

Batch size                    6500hl
Total grain                    1325 kg
Anticipated OG  11. 5 % Plato
Anticipated EBC            49.0
Anticipated IBU              24,0
Anticipated RDF            67,5
Anticipated Alc. Vol.      4,7 %
Brewhouse Eff. Calcutated at    78%


Mashing-in liquor            3000- 3500 Lt at 52C (2,25 L : kg malt)
Saccharification rest 1    67°C- rest for 20 mins -> 72C (20 mins) -> mash out
            Mash out          78c – 5 mins
Evaporation rate            10%/hour
Pre-boil wort size         
Boil time                      75 min
Pre-boil gravity  10.0 % plato


Minerals
1600g Calciumchlorid added to Mash water
,7 L- Lactic acid Mash water
2ml/ 1000L Anti foam add at 95C prior to boil (if needed)
3 grms per HL Protofloc Granules - in last 15 mins of the boil
Grain
850kg  Pale malt
88,0kg  Crystal 150EBC
60,0kg  Carapale 10
7,0 kg  Amber malt
26,0kg Carafa III or chocoalte
75,0kg  Flaked Oats (add to the tank directly though manway)


Hops
3,90 kg Perle 10% AA                60mins
5 kg      Pacific Gem 5% AA      10mins
2,5 kg  cascade  Pellet T90      10 mins + 1 kg CaCl in last 30 mins of boil


Fermentation
WhiteLabs Californa Ale – 21C final gravity around 2.6Plato / 1 L / HL (Pitch wort at 25C to allow the lag time to not go to cold in room) Ferment at ambient pressure close tank at 6P left in green beer.
 
Det er uansett 219 kg i forskjell på total malt og de forskjellige mangende med malt.
På Lucky Jack var det bare 100.
 
Tilbake
Topp