1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

Betty Brown

En tråd i 'Oppskrifter generelt' startet av Stig Andre, 15 Feb 2013.

  1. Stig Andre

    Stig Andre
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Fikk denne oppskriften på Betty Brown av Mike Murphy.

    Får det ikke til å stemme med OG og farge (1040 og 30EBC). For meg virker det som det mangler ca 200kg malt for å få denne til å gå opp. Noen som ser noen åpenbare feil? Er f.eks 7kg (0,6%) Amber malt passe eller bør det være mer?




    Betty Brown Ale , Recipe 6500L

    Batch size                    6500hl
    Total grain                    1325 kg
    Anticipated OG  11. 5 % Plato
    Anticipated EBC            49.0
    Anticipated IBU              24,0
    Anticipated RDF            67,5
    Anticipated Alc. Vol.      4,7 %
    Brewhouse Eff. Calcutated at    78%


    Mashing-in liquor            3000- 3500 Lt at 52C (2,25 L : kg malt)
    Saccharification rest 1    67°C- rest for 20 mins -> 72C (20 mins) -> mash out
                Mash out          78c – 5 mins
    Evaporation rate            10%/hour
    Pre-boil wort size         
    Boil time                      75 min
    Pre-boil gravity  10.0 % plato


    Minerals
    1600g Calciumchlorid added to Mash water
    ,7 L- Lactic acid Mash water
    2ml/ 1000L Anti foam add at 95C prior to boil (if needed)
    3 grms per HL Protofloc Granules - in last 15 mins of the boil
    Grain
    850kg  Pale malt
    88,0kg  Crystal 150EBC
    60,0kg  Carapale 10
    7,0 kg  Amber malt
    26,0kg Carafa III or chocoalte
    75,0kg  Flaked Oats (add to the tank directly though manway)


    Hops
    3,90 kg Perle 10% AA                60mins
    5 kg      Pacific Gem 5% AA      10mins
    2,5 kg  cascade  Pellet T90      10 mins + 1 kg CaCl in last 30 mins of boil


    Fermentation
    WhiteLabs Californa Ale – 21C final gravity around 2.6Plato / 1 L / HL (Pitch wort at 25C to allow the lag time to not go to cold in room) Ferment at ambient pressure close tank at 6P left in green beer.
     
  2. Gahr

    Gahr
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Synes det ser ganske korrekt ut jeg...
     
  3. StoreMy

    StoreMy
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Midttun, Bergen
    Det er uansett 219 kg i forskjell på total malt og de forskjellige mangende med malt.
    På Lucky Jack var det bare 100.
     
  4. Gahr

    Gahr
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Mike er Mike.
     
  5. Stig Andre

    Stig Andre
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Sendte en mail til han og fikk til svar at total grain var noe som hang igjen etter en gammel versjon.
     
  6. geir1233

    geir1233
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Noen som har prøvd denne oppskriften enda? Er det bare å skalere ned for å få 25l??
     

Del denne siden